Ze Sigmy pomalu odcházejí hráči, se kterými klub nepočítá do jarního kádru

Jistý klub pro jaro už má záložník Jiří Gába, který odešel do druholigové Jihlavy. Tam bude dál na hostování levý obránce Michal Vepřek. V případě ostatních hráčů ještě nejsou jednání u konce.

„Všechno se teprve rozjede na začátku nového roku,“ řekl sportovní ředitel SK Sigma Olomouc Jiří Kubíček. Jasno je pouze v několika případech.

Záložník Jiří Gába odešel na hostování do druholigové Jihlavy, kde zůstane hostovat levonohý obránce Michal Vepřek. Na Vysočině hostoval v podzimní části sezony stoper Peter Šedivý. Zpět do Sigmy se odchovanec Interu Bratislava ale nevrátí, měl by se vrátit na Slovensko.

Pro jaro změní dres i soutěž útočník David Rojka (*1981). Urostlý hrot se vrací zpět do formy po dlouhé pauze způsobené potížemi s vazem v koleni. Na podzim hostoval ve třetiligovém Uničově, nyní míří do druhé ligy, měl by nastupovat za Sokolov.

Svolení klubu odejít v případě dobré nabídky mají záložník Melinho a kapitán Tomáš Randa. „V jejich případě zatím nic konkrétního říct nemůžu,“ uvedl Kubíček s tím, že s velkou pravděpodobností oba začnou se Sigmou ve čtvrtek 3. ledna zimní přípravu. „Všichni tři Brazilci, tedy Melinho, Rossi a Bueno, třetího dorazí. Ale u Melinha není vyloučeno, že se hned čtvrtého přesune jinam,“ řekl Kubíček. „Přípravu začne 28 hráčů,“ podotkl Kubíček. Pro jarní část sezony by pak mělo zůstat v kádru 22 hráčů do pole a tři brankáři.

Z Olomouce jinam by rádi odešli záložník Martin Pulkert a brankář Jan Vojáček. O Pulkerta je zájem v Nizozemsku, Vojáček by mohl zakotvit v Německu. „Dostal od nás svolení k odchodu, klub a podmínky si může dojednat sám,“ uvedl Kubíček. Podobným způsobem zamířil v létě brankář Tomáš Černý do skotské druhé ligy.

Stoper René Formánek, který se většinu letošního roku zotavoval po operaci kolena, by měl hostovat v druholigovém Třinci. A obránce Martin Knakal nejspíše z Hané odejde do hlavního města. „Manažer mu rozjednává angažmá v Praze,“ uvedl Kubíček.

 

 

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY Z OLOMOUCKA

Moje OlomouckoSportKulturaPodnikáníČerná kronika