Byli u toho tři hráči SK Sigma Olomouc – brankář Michal Bárta a obránci Jakub Heidenreich s Tomášem Nucem. A navíc olomoucký rodák Miroslav Štěpánek, který je hráčem HSV Hamburk.

Nejvíce minut odehrál Jakub Heidenreich. V prvním utkání proti Anglii, jediném, které český tým vyhrál, dostal červenou kartu.

„A myslím, že jsem být vyloučený neměl, šel jsem do něj tělem, tohle faul nebyl,“ řekl Heidenreich, který už jednu evropskou medaili má. Stříbro z EURA sedmnáctek.

„Tehdy to bylo jiné, byl to více mládežnický fotbal,“ podotkl Heidenreich.

Český tým vypadl v semifinále s Německem, rozhodující gól dostal v poslední minutě prodloužení.

„Určitě to šlo uhrát na penalty. Ze začátku jsme měli velký respekt. Nakopl nás inkasovaný gól, pak jsme začali hrát. A byli jsme i lepší,“ řekl Heidenreich. „Škoda, mohli jsme být ve finále. Ale cíl dostat se na mistrovství světa jsme splnili,“ podotkl.

Tomáš Nuc nastoupil jen na dvanáct minut v zápase proti Řecku. Bylo to pro něj první ostré utkání v národním týmu, dosud hrál pouze přátelské zápasy.

„Byl jsem rád, že jsem nastoupil. A na druhou stranu mě také mrzelo, že jsem nedostal na takovém turnaji více příležitostí. A jestli to byl zvláštní pocit? To spíš pro ty, kteří hráli od začátku. Já jsem tam šel v průběhu zápasu, to bylo něco jiného,“ řekl Tomáš Nuc.

„Kluci hráli dobře, trenér věřil té sestavě, která hrála,“ podotkl Nuc.

Jediným z olomouckých hráčů, který na šampionátu neodehrál ani minutu, byl brankář Michal Bárta.

„Určitě mě to mrzí, samozřejmě bych rád chytal. Ale máme bronzové medaile, vybojovali jsme postup na mistrovství světa a jsem rád, že jsem mohl být v tom týmu,“ řekl Bárta.

„Pro mě je úspěch už to, že jsem byl v nominaci,“ podotkl. A rád by byl u toho, až bude hrát dvacítka na mistrovství světa.

„Jasně že to pro mě bude velká motivace. Mám na to rok. Musím poctivě pracovat v klubu, zlepšovat se a podávat dobré výkony. Pokud se mi bude dařit, mohlo by to vyjít,“ podotkl Bárta.