Domácí i bez nemocného kouče Václava Jílka začali zostra a hned v úvodu se mohli dostat do vedení. Po vynikající kolmici Falty však Zahradníček v samostatném úniku branku těsně přestřelil.

Slavia na druhé straně vzápětí potvrdila svou vyspělost, když se Škoda v podobné situaci po Hušbauerově obloučku nemýlil – 0:1.
Vyrovnat mohl Plšek, který se po třech zápasech vrátil do základní sestavy Hanáků. Jeho ránu levačkou po zemi však s vypětím všech sil vytěsnil Laštůvka.

Václav Jemelka (vpravo v modrém)
Jemelka o prvním ligovém gólu: Byl kontroverzní, ne moc hezký, ale oslavím ho!

To Buchta po chvíli zasahovat nemusel, střelec první branky Škoda jeho svatyni v další velmi dobré příležitosti o fous minul.

Srovnat se Olomouckým povedlo až ve 40. minutě, když Vepřek nakopnul míč do vápna, kde jej v pádu procedil do sítě stoper Jemelka a připsal si svou první ligovou branku v kariéře. Nutno dodat, že s pomocí ruky, což mladý obránce následně přiznal.

Vrátit Pražanům vedení mohl ihned po pauze opět Škoda, jemuž však famózně zmařil gólovou radost Buchta. Od jeho levé ruky se totiž rána zblízka odrazila do břevna.

 Střídající Manzia následně nedokázal dostatečně přelobovat Laštůvku, to samé se na opačném konci nepovedlo ani Necidovi, Ngadeuovi či Škodovi, kteří si na skvělém Buchtovi vylámali zuby. Duel tak skončil remízou.

SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha 1:1 (1:1)

Branky: 9. Škoda – 40. Jemelka. Rozhodčí: Hrubeš – Nádvorník, Hájek (Nenadál). ŽK: Falta, Manzia, Zahradníček - Hušbauer, Jugas, Ngadeu, Bořil, Necid. Diváci: 9171.

Sigma: Buchta – Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek – Kalvach – Zahradníček, Houska, Plšek (77. Texl), Falta (90. Hála) – Chorý (56. Manzia). Trenér: Ladislav Onofrej.

Slavia: Laštůvka – Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil – Souček – Van Buren (81. Sobol), Altintop (69. Necid), Hušbauer, Stoch (59. Zmrhal) – Škoda. Trenér: Jaroslav Šilhavý.

Military Fest na olomouckém fortu XIII
Military Fest v Olomouci nabídl vojenskou techniku i dobové ležení
Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 5. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru