Utkání s Boleslaví bylo od začátku poměrně otevřené. V první opravdu velké šanci ještě Falta přestřelil, ale po půlhodině napřáhl z dálky Jakub Plšek a o chvíli později už mohl poslat na tribunu další srdíčko za vstřelený gól.

Rány ze střední vzdálenosti, to byl recept, který na Boleslav v sobotu platil. Na začátku druhého poločasu se znovu za šestnáctkou opřel do míče levačkou Šimon Falta a míč skončil přesně u tyče Poláčkovy branky.

Šimon Falta (vlevo) a kapitán Sigmy Michal Vepřek
Jak bez kapitána Vepřeka? Sigma si poradí, je přesvědčen Kalvoda

Ve druhé půli ale přišla na cestě za vítězstvím komplikace. Konaté si obhodil Hálu a poslal před branky přízemní centr. Radakovič ho srazil z nebezpečného prostoru, ovšem pouze znovu ke Konatému. Ten vzápětí pálil na branku a nešťastného srbského stopera trefil do ruky.

Sudí Houdek musel odpískat penaltu a Radakoviče zároveň vyloučit. Michal Reichl, který nahradil ne zcela zdravého Buchtu, však vzápětí za ohlušujícího pískotu Magerovu penaltu chytil.

Olomoucký brankář se pak vyznamenal ještě několikrát, třeba při Jánošově nepříjemné ráně z 20 metrů.

Andrův stadion nakonec prožil ještě jednu gólovou radost. Střídající Moulis obral o míč Šušnjara a předložil jej Jakubu Plškovi, který neměl problém uzavřít na konečných 3:0.

Fanoušci se pak rozloučili se sezónou skandovaným potleskem ve stoje. Sigma na domácím hřišti ani jednou v sezóně neprohrála a ze čtvrtého místa postupuje do 3. předkola Evropské ligy.

Gólman Sigmy Miloš Buchta
Zklamaný Buchta chtěl skončit. Jsme rádi, že Jílek vybudoval toto mužstvo, říká

SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 3:0 (1:0)

Branky: 32. a 80. Plšek, 51. Falta.
Rozhodčí: Houdek – Kříž, Pospíšil. ŽK: Matějovský, Jánoš. ČK: 62. Radakovič. Diváků: 5101
Sigma: Reichl – Sladký, Radakovič, Jemelka, Hála – Kalvach – Zahradníček (70. Moulis), Houska, Plšek, Falta (84. Manzia) - Řezníček (64. Kotouč). Trenér: Václav Jílek.
Ml. Boleslav: Poláček – Pauschek, Takács, Šušnjar, Křapka – Jánoš (76. Přikryl) – Konaté, Matějovský, Hubínek (63. Rada), Mareš – Ladra (58. Magera). Trenér: Jozef Weber.