Po jednoznačném a pohodovém vítězství nad Orlovou 7:0 bude hrát výběr trenéra Romana Pivarníka proti dalšímu soupeři z Moravskoslezské fotbalové ligy – Frýdku-Místku.

„Pro začátek přípravy je lepší začínat se slabšími soupeři. Aby hráči získali jistotu," řekl Pivarník po drtivém sobotním vítězství.

Frýdek by však měl být posledním soupeřem z tohoto ranku. V základní skupině D Tipsport ligy jsou dále ještě domácí Karviná, která sice hraje druhou nejvyšší soutěž, ale netají se ambicemi, a Baník Ostrava. Tito soupeři se střetnou před zápasem Sigmy od 11 hodin.

Vedle nabírání kondice je pro trenéra Pivarníka duel s Frýdkem-Místkem možností otestovat hráče, kteří bojují o místo v kádru.

Jistotu už má defintivně Ondřej Sukup. Krajní obránce, který na podzim působil v druholigovém Znojmě, podepsal v Olomouci kontrakt do léta roku 2016.

Sigma dále zkouší levonohého obránce či záložníka Jana Javůrka, jenž hostoval v Pardubicích, a trojici mladíků z juniorky – brankáře Michala Reichla, obránce Šimona Faltu a záložníka Davida Housku.