Prvoligový tým do konce sezony povede dosavadní Pivarníkův asistent Martin Kotůlek (na snímku níže vpravo).

Důvodem jsou podle oficiálních webových stránek Sigmy neuspokojivé výsledky klubu v posledních osmi soutěžních utkáních.

Martin Kotůlek povede do konce sezony prvoligovou Sigmu"Jsem překvapený. Já sám nejsem zvýklý řešit věci hned tak rychle po zápase. Obvykle si nechávám odstup alespoň do druhého dne," řekl šestaačtyřicetiletý kouč, který Sigmu převzal loni v létě.

Sigma je čtyři kola před koncem na čtvrtém místě tabulky s tříbodovou ztrátou na třetí Liberec.

Tým Sigmy převzal slovenský rodák s českým občanstvím v létě minulého roku. Nejprve s mužstvem vyhrál Superpohár a posléze ho dovedl na čtvrté místo v podzimní tabulce.

Na jaře Sigma začala dobře, vyhrála čtyřikrát za sebou. Pak ale přišla stále platná nešťastná série. Sigma v lize nevyhrála šestkrát za sebou. K tomu vypadla ve čtvrtfinále poháru po jasných výsledcích se Spartou.

Na tiskové konferenci bezprostředně po utkání s Teplicemi Pivarník ke své budoucnosti řekl, že obavami o své místo se nestresuje.

„Věci, které nemůžu ovlivnit, neřeším. Rozhodnutí je na představenstvu," u­vedl.

V lize zůstává už jen pět týmů, které v této sezoně vede trenér, který na lavičce sezonu začínal. Těsně před Pivarníkem skončil v Jablonci, který shodou okolností také bojuje o poháry, ale na jaře tápe, Václav Kotal.

VÍCE:

Odstavený Pivarník: Je mi to moc líto, chtěl jsem ještě pokračovat

Brankář Zlámal: Když nedáme gól předposlednímu, je to špatné

Další kolaps! Sigma prohrála s Teplicemi a Evropa se vzdaluje