Zápas jsme sledovali ON-LINE

Fotbalisté SK Sigma Olomouc šli do utkání 25. kola Gambrinus ligy proti Plzni bez dvou hráčů základní sestavy, chyběli záložníci Daniel Rossi (zranění) a Lukáš Bajer (nemoc).

Navíc chyběli další tři zranění záložníci – Rýdel, Melinho a Štěpán. Trenér Martin Pulpit tedy musel látat sestavu na poslední chvíli, protože Bajer a Štěpán se zranili na předzápasovém tréninku.

Trenér Martin Pulpit tedy musel látat sestavu na poslední chvíli, protože Bajer a Štěpán se zranili na předzápasovém tréninku.

Do utkání se oba celky rozjížděly docela vlažně. O něco aktivnější byli domácí, ale v ofenzivě byli hodně nepřesní. Vysvobodila je 27. minuta. V té vyrazil brankář Krbeček bombu Hubníka. Pro míč si dobíhal Onofrej, kterého zbytečně faulova Halama.

Rozhodčí Mikel ukázal na penaltový puntík. Pokutový kop s jistotou proměnil Onofrej a Sigma vedla.

Vedení mohli Hanáci zvýšit ještě do přestávky. Kazár ale z dobré pozice vysoko přestřelil a Hubníkovu ránu gólman Krbeček vyboxoval.

Druhý poločas začala Olomouc aktivně. V 52. minutě trefil Kazár tvrdou střelou zdálky břevno, za další dvě minuty musel brankář Krbeček krotit jedovici Janotky.

Pak se začala do hry domácích vkrádat spousta nepřesností. A hosté se začali osmělovat.

Ale defenziva domácích fungovala bez výraznějších zaváhání. Patnáct minut před koncem mohlo být definitivně rozhodnuto. Zprava odcentroval Randa, ovšem Bueno na malém vápně hlavou zamířil nad. V závěrečných minutách byli domácí hodně nervozní. Hubené vítězství dokázali uhájit.

Stanislav Levý, trenér Plzně: „My jsme začali hrát až do stavu 0:1. Začátek zápasu z naší strany, to bylo čekání na gól, který také přišel. Z penalty po naprosto zbytečném zákroku, když domácí hráč nebyl pro naši branku vůbec nebezpečný. Pak jsme přeskupili řady a začalo se nám dařit více. Ve druhém půli už nám šla kombinace, chvílemi jsme domácí přehrávali. Ale když nedáme branku, tak nemůžeme pomýšlet na body. Proto jedeme z Olomouce smutní.“

Martin Pulpit, trenér Olomouce: „Chtěli jsme tohle utkání zvládnout, abych měli pro závěrečných pět kol více klidu. Jenže tentokrát jsme měli velké komplikace. Ve středu se na tréninku zranil Rossi, v pátek na předzápasovém tréninku Rýdel a Štěpán, ráno před zápasem navíc přišel Bajer s tím, že je nemocný. Na lavičce jsme měli Hudce, který byl po zranění a stále zraněného Schulmeistera. Takže naše situace před zápasem nebyla nejlepší.

V úvodu utkání jsme měli soupeře potrestat a dát více než jednu branku. Druhý gól jsme mohli dát ve druhém poločase několikrát. Ať už to bylo břevno Kazára, střela Janotky nebo Buenova hlavička z malého vápna. Ale stejně jako předtím v Teplicích jsme šance nedokázali proměnit. V závěrečné fázi se nám herně už tolik nedařilo, ovšem tentokrát to bylo způsobené absencemi hráčů, nucených zásahů do sestavy bylo příliš.“

SK Sigma Olomouc – FC Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)

Branka: 27. Onofrej (pen.). Rozhodčí: Mikel – Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Randa, Hubník, Heidenreich, Janotka – Sylvestre, Rada, Vrzal, Trapp. Diváci: 3314.

SK Sigma: Drobizs 3 – Randa 2, Šuškavčevič 2 (75. Hudec), Škerle 2, Heidenreich 2 – Janotka 3, Onofrej 2 (69. Jindřišek), Kaščák 2, Kazár 3 – Bueno 3, Hubník 2 (72. Hořava). Trenér Martin Pulpit.

Plzeň: L. Krbeček – Malchárek, Halama (77. Psohlavec), Navrátil, Smola – Varadi, Rada, Sylvestre (38. Borek), Trapp, Lecjaks (57. Vrzal) – T. Krbeček. Trenér Stanislav Levý.

Střely na: 7:3. Střely vedle: 4:5. Rohy: 5:4. Fauly: 21:20. Ofsajdy: 2:2