Sigma potvrdila, že má jednu z nejlepších defenziv v lize. Bránění Hanákům fungovalo, i když polovina obranné čtyřky byla oproti prvním dvěma zápasů jara nová. Nastoupil stoper Martin Komárek a levý obránce Jakub Heidenreich. Ten vůbec poprvé v nejvyšší soutěži.

„Nečekal jsem, že budu hrát poprvé zrovna proti Spartě. Nějaký respekt jsem ze začátku samozřejmě měl, ale z toho jsem se musel rychle oklepat, protože by to jinak nešlo,“ řekl Jakub Heidenreich po svém ligovém debutu.

Stoper Martin Komárek měl v zimě ze Sigmy odejít na hostování, blízko byl ke Spartaku Trnava. Nakonec zůstal, i vzhledem k tomu, že Darko Šuškavčevič byl zraněný. Teď si znovu zahrál ligu, od začátku po devíti měsících. Zastoupil vykartovaného Martina Hudce.

„Remíza je dobrá, ale lepší by byly tři body. Teď jedeme do Brna, takže věřím, že vyhrajeme tam,“ řekl Komárek.

„Ze začátku jsem měl trošku obavy. Přece jen jsem dlouho nehrál. Ale trenér mi dopředu říkal, že se mnou počítá, takže jsem se na to připravil. V podstatě jsem nastoupil na celý zápas po měsíci,“ podotkl Komárek.

Moc šancí v taktické bitvě vidět nebylo. Jednu z největších měl v 6. minutě Ladislav Onofrej. Hnal se sám na brankáře Grigara, ale obstřelit se mu ho nepodařilo.

„Kdybych to proměnil, tak se utkání vyvíjelo jinak. V obraně jsme hráli dobře, noví kluci Heidenreich a Komárek byli výborní. Ale jestli je pro nás remíza ztráta nebo zisk, to je těžké říct,“ podotkl Onofrej.

(pet, mj, doč, ki)