Ve 23. kola Gambrinus ligy Hanáci doma nejen prohráli, ale nepředvedli navíc nic, na co by mohli být zrovna pyšní.

„Od některých hráčů to byl neprofesionální výkon. Z mé strany nějaké odvetné opatření bude následovat,“ zlobil se Pulpit s tím, že se vše zhodnotí s odstupem několika dnů. To se stalo, ale pokuty Pulpit nerozdával.

Hned po utkání proti Zlínu jste řekl, že s odstupem několika dní z toho marného výkonu budete vyvozovat závěr. Už jste něco vyvodil?
No samozřejmě.

A jak to dopadlo? Je to nějaká pokuta pro celý tým nebo jen pro jednotlivce? Některé hráče jste po tom zápase pochválil.
Ty hráče, které jsem pochválil, tak pro ně se nic nemění. Když hráč odvede profesionální práci, tak by se pro něj nic měnit nemělo.

Takže nebyl nějaký flastr pro celé mužstvo?
Víte, já tady těm věcem, jako jsou ty pokuty, nevěřím. Ještě jsem asi naivní, ale věřím tomu, že pokud hráč přestane nastupovat, tak by to pro něj měl být daleko větší trest.

Proč se zase ukázalo, že proti slabším má mužstvo jeden poločas výrazně horší?
Protože máme problém tvořit. Máme problém něco vymyslet. Pro tuhle hru musíte mít pohyb a my jsme ho neměli. Když měl hráč balon, tak prakticky neměl komu přihrát.

Když se týmu v prvním poločase herně vůbec nedařilo, nechtěl jste střídat mnohem dřív? Třeba klidně ve dvacáté třicáté minutě?
Tři dny jsem nespal a sypal jsem si popel na hlavu. Kdyby to šlo vrátit, tak jsem sedmdesát procent věcí udělal jinak.

Bylo by v tom i to střídání v prvním poločase?
Ano, bylo by v tom i střídání v první půlce.

Sigma prohrála a klesla až na třinácté místo tabulky. Nemáte obavy z toho, že se sestupové příčky přibližují? Nebo se spíše díváte nahoru, když na osmé místo ztrácíte jen tři body?
Já jsem chtěl skončit kolem sedmého místa, to byl můj cíl. Na tom se nic nemění. Ale měli by si to hlavně uvědomit hráči. Doufám, že také občas čtou tabulku.

Co vy můžete udělat pro to, aby si to uvědomili? Nebo tam nejsou ty vítězné bojovné typy?
To jste trefil. V následujících utkáních budou v sestavách hráči, kteří chtějí vyhrát, kteří si nejdou zahrát.

Takže zbytek sezony pro některé i v tom, že by třeba mohli v klubu skončit?
Takhle bych to zase nestavěl. Ale budou muset daleko více pracovat.

Sigma má stále nejhorší útok v lize. Jak to chcete změnit?
To neumí zařídit žádný trenér na světě. Ten je zodpovědný za to, jestli se hráči dostali do šancí. My, přesto, že jsme měli tragický první poločas, jsme měli tři šance – Hubník, Bajer, Schulmeister. Druhý poločas, přestože jsme měli ten jakoby tlak, tak jsme si zase vytvořili šance. Ale dál to trenér neovlivní. To musíte mít vrozené, to je otázka střeleckého instinktu, přesnosti, důrazu v zakončení.

Dobře, ale třeba může být více rohů nebo těch šancí ještě více.
Ano, to můžu udělat. To souvisí s tím, že tam musí být více hráčů, kteří budou skutečně bojovat. Ale aby hráč trefil z malého vápna branku, to ovlivnit nedokážu.

Po utkání se Zlínem vám fandové dávají na internetových diskusích co proto. Vnímáte to?
Samozřejmě. A odpovídat jim na klubovém webu na dotazy budu dál. Myslím, že to k tomu patří. Trenér nemůže být zvyklý jenom na to, že mu tleskají po zápase, když se vyhraje. Musí být zvyklý na tlak. A já jsem na tlak zvyklý. Takže na dotazy budu dál reagovat.