Dvaadvacetiletý Bidje Manzia, zimní posila druholigového lídra z Dukly Praha, se v sobotu poprvé předvedla v soutěžním utkání v dresu Sigmy.

Na svůj debut však bude chtít co nejdříve zapomenout.

Část olomouckého kotle v Pardubicích jej totiž rasisticky urážela hned poté, co v 65. minutě nastoupil do zápasu, ale zejména po něm.

To se z hostujícího sektoru spustilo: „Negr ven, negr ven!“

Hanáčtí fotbalisté následně ukončili děkovačku a odešli do kabin.

Střelec dvou branek Jakub Plšek společně s trenérem Václavem Jílkem pak na dotazy Deníku jasně a souhlasně odpověděli, že o takové „fanoušky“ tým nestojí.

ČTĚTE TAKÉ: Vodní kasárna v Olomouci opravují. Ve valu má být restaurace

Budeme tvrdě potírat

Nyní se proti rasistickému chování ohradilo i vedení klubu.

„V Pardubicích se jednalo o skupinu černě oděných osob, které rozhodně nepovažujeme za fanoušky fotbalu a našeho klubu. Tyto osoby stály na stadionu v sektoru pro hosty odděleně od našich modrobílých příznivců SK Sigma Olomouc,“ píše se na klubovém webu sigmafotbal.cz.

„Za náš klub již v minulosti nastupovalo množství hráčů různých ras a náboženských vyznání. Projevy rasismu, netolerance a xenofobie na fotbalové stadiony nepatří, jsou pro nás nepřijatelné a lidé s takovým chováním nejsou na Andrově stadionu a zápasech SK Sigma Olomouc vítáni. Podobné chování jsme připraveni tvrdě potírat a budeme tak i činit! Jakékoliv projevy rasismu a netolerance jsou pro náš klub nepřípustné,“ zní dále ve vyjádření.

Vyjádřit podporu Bidjemu Manziovi mohou olomoučtí fanoušci v neděli od 14 hodin, kdy Sigma hostí Vlašim.

Související: Odpudivá "děkovačka": fans Sigmy rasisticky nadávali vlastnímu hráči

ČTĚTE TAKÉ: První liga se vrátila? V poloprázdné plecharéně Mora dostala výprask