Besiktas, jehož barvy v uplynulé sezoně hájil český reprezentant Tomáš Sivok, kterému ale skončila smlouva a je tedy na odchodu, se proti rozhodnutí hodlá bránit u sportovní arbitráže CAS ve švýcarském Lausanne. Jeho šance na změnu verdiktu jsou však mizivé.

UEFA po klubech, které hrají v jejích soutěžích, požaduje, aby měly vyrovnány všechny závazky vůči hráčům a aby měly uhrazené všechny částky za přestupy.

Besiktas byl potrestán právě za to, že nevyplácel mzdy několika svým hráčům. Bursaspor zase nezaplatil anglickému Portsmouthu za jihoafrického útočníka Collinse Mbesumu.

Besiktas a Bursaspor by měli v osudí třetího předkola nahradit Erkisehirspor a Istanbul BB. Oba kluby však mají podstatně nižší klubové koeficienty než vyřazené týmy, tudíž se mění situace ohledně nasazení při losu, jenž je na programu 20. července.

Zpátky mezi nasazené se vrací bohatá ruská Machačkala a také Vitesse Arnhem olomouckého odchovance Tomáše Kalase. Ten je kmenovým hráčem londýnské Chelsea, v Nizozemsku by však měl i v příští sezoně hostovat.

Místo AEK Atény bude Řecko v Evropě reprezentovat Asteras Tripolis. Tato změna se Sigmy ale zatím netýká, protože AEK měl začít až ve čtvrtém předkole.