V pátek Radim Kučera urval proti Olomouci bod už jako trenér prvoligového Baníku.

Klub, kde působil jako hráč i trenér, poté chválil: „Sigma disponuje velmi kvalitními hráči, hraje dobrý fotbal, má rychlou přechodovou fázi.“

Brankář Sigmy Miloš Buchta vyráží balón - vlevo Milan Baroš, vpravo od gólmana Ondřej Šašinka, Martin Šindelář a Lukáš Kalvach
Gólman Sigmy Buchta: Baník nás předčil bojovností, my jej kvalitou

Ačkoli měli Hanáci oproti loňsku v sestavě jen tři nové hráče (Jemelku, Kalvacha a Texla), podle Kučery je současná Olomouc odlišná.

„Je hodně jiná než loni, hlavně v té sebedůvěře. Tím sestupem se mladí kluci zocelili, vyzráli a teď těží z toho, že se dlouhodobě znají. Navíc jim Vašek Jílek do hlav vtlouká svou výbornou filosofii,“ složil komplimenty pro svého kolegu.

Čím to je?

„Když vezmu jejich start do ligy, tak v Mladé Boleslavi měli dobrý první poločas, kde se dostali do vedení, ale ve druhém přečkali až šest gólovek soupeře. Pak se jim podařil zápas s Libercem, dostali se na vítěznou vlnu a stouplo jim sebevědomí,“ vysvětloval Kučera, který si myslí, že Hanáci mohou na vršku tabulky vydržet.

„Při současném rozpoložení je Sigma velmi nepříjemným protivníkem pro kterýkoliv tým v lize,“ dodal Kučera, jehož Baník čeká na vítězství již deset zápasů.

„Je na mě, abych kluky zvedl,“ uzavřel.

Rozhodčí Miroslav Zelinka. Ilustrační foto
Sudí Zelinka a Sigma? To spojení (bohužel) nejde dohromady