Brazilský záložník utrpěl nepříjemné zranění v tréninku

Olomoučtí neprohráli už pět utkání, přesto znovu obmění sestavu, do níž se po trestu patrně vrátí Rossi s Bajerem. Navíc v týdnu si při tréninku zlomil nos brazilský záložník Melinho, takže kouč Martin Pulpit bude minimálně jednu změnu muset udělat.

„Plzeň je nevyzpytatelný soupeř, který podle mého názoru hraje lépe venku než doma. Hrají v rozestavení čtyři pět jedna s podhrotovým Jarolímem. Ale máme ji zmapovanou, poslední tři zápasy jsme viděli a věřím, že aspoň bod urveme. Musíme si dát pozor na specifický stadion, po dlouhé době hrajeme od tří odpoledne,“ prohlásil trenér Pulpit. Chybět Hanákům budou záložníci Janotka, Rýdel, Kazár, Melinho a Onofrej. Melinho v Plzni hrát nemůže, jeho start na Žižkově příští neděli není vyloučen. A kdo nastoupí místo Melinha? Je docela možné, že ofenzivní úkoly tentokrát dostane další z olomouckých Brazilců Daniel Rossi. „Každé oslabení je komplikace. Na druhou stranu další hráči se vrátili po trestech a zraněních. Jednou z možností je i to, že Rossi bude mít ofenzivnější úkoly,“ řekl kouč Sigmy.

Předchozí zápas proti Teplicím nedohrál pro zranění útočník Lukáš Hartig. „Měl by nám pomoci k tomu, aby naše hra byla odvážnější a agresivnější. Cítí se daleko lépe než před zápasem s Teplicemi,“ podotkl Pulpit.

Sigma na západě Čech zahájí minisérii dvou utkání na hřišti soupeře. A ráda by potvrdila dobrou formu z posledních týdnů. „Po vítězství nad Teplicemi jsme se dostali přes patnáct bodů, což by mělo dát týmu klid ve zbývajících podzimních zápasech. Jsme v tabulce pravdy plus jeden bod, což je před dvěma zápasy venku dobré. V opačném případě by to bylo o něco složitější,“ podotkl kouč Sigmy Martin Pulpit.

Plzeň letos vylepšila bilanci z domácích zápasů, ale v tabulce by chtěla být určitě výše. Nyní přivítá nejlépe bránící tým ligy - Olomouc neinkasovala už 405 minut. Pro Západočechy ale mluví to, že s Hanáky v předchozích dvou sezonách neprohráli. Trenér Stanislav Levý přikládá utkání zvláštní význam. „Hra Olomouce je vyústěním vhodného doplnění. Trenér Pulpit se bude chtít vytáhnout, ale nemáme body na rozdávání,“ tvrdil kouč Levý.

Program 11. kola: SO: 17.00: Tescoma Zlín - FK Jablonec 97. NE: 14.30: Bohemians 1905 - SIAD Most. 15.00: Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc. 17.00: Sparta Praha - SK Kladno, FK Teplice - Viktoria Žižkov, 1. FC Brno - Dynamo České Budějovice. 20.15: Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav (ČT4). PO: 17.15: Slovan Liberec - Slavia Praha (ČT2).

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY Z OLOMOUCKA

Moje OlomouckoSportKulturaPodnikáníČerná kronika