„Je to otázka jednání. Ještě dva hráči by měli odejít, protože zatím je jich sedmadvacet a to je moc,“ řekl sportovní ředitel SK Sigma Olomouc Jiří Kubíček. Na změny v rámci České republiky je ještě čas, přestupní termín ve vnitrozemí končí až posledního ledna. Směrem na Slovensko mohou hráči odejít do 8. února, o týden delší termín je pro Skandinávii a až do půlky března pro Rusko.

S týmem se stále připravují záložník Melinho a obránce Tomáš Randa. Oba tito hráči mají od vedení klubu svolení k odchodu v případě zajímavé nabídky. K té zatím nedošlo. Randa byl na zkoušce v polské Polonii Bytom, ale tam se mu nelíbilo prostředí. „Tomáš měl ještě nabídku z jedné exotické země, ale také na tu nepřistoupil,“ uvedl sportovní manažer SK Sigma Augustin Chromý.

Zúžení kádru by se mělo týkat více než tří hráčů přeřazených zpět do juniorky. „Teď zvažujeme hostování některých hráčů. Ale závisí to na mnoha dalších okolnostech,“ podotkl Chromý s tím, že například obnovené potíže záložníka Tomáše Janotky na to nebudou mít vliv. „Tam mohou alternovat Bajer nebo Štěpán. Oba mohou nastoupit na levém i pravém kraji zálohy,“ řekl Chromý. Nejisté je zatím další angažmá záložníka Martina Pulkerta. Ten měl působit v Nitře, ale ta už o něj prý nemá zájem. „Jsou i další možnosti,“ dodal Chromý.