Kvůli disciplinárnímu trestu za karty budou chybět levý obránce Michal Vepřek a dosud nejlepší ligový střelec Michal Ordoš.

„Nedá se to říct, co je pro nás větší problém," usmíval se na tiskové konferenci před utkáním trenér Sigmy Roman Pivarník.

„Kádr máme široký a pokaždé se v ročníku něco vyskytne. Počítá se i s kartami, které se nasbírají. Myslím, že jak vzadu, tak hlavně vepředu máme hned několik alternativ," doplnil.

„Ztráta Michala Ordoše je pro nás samozřejmě citelná, protože nás celý podzim gólově táhnul. Doufám však, že ho tým dokáže nahradit," uvedl.

Dále šéf olomoucké lavičky prozradil, že zatímco ohledně obsazení postu na levém kraji defenzivní čtyřky už je rozhodnutý, v ofenzivě zatím váhá.

„Vzadu je to jasné, ale nebudu to prezentovat veřejně. Vepředu máme možností víc," řekl Pivarník.

Kdo místo Ordoše

Všeobecně se očekává, že Vepřeka nahradí na levém kraji obrany Brazilec Daniel Rossi a vpravo zůstane Tomáš Janotka.

Že by Pivarník sáhl poprvé v sezoně po mladém Martinu Hálovi, se zdá být nepravděpodobné.

Na Ordošovo místo pohrotového hráče existují minimálně dvě varianty. Buď Jan Navrátil, jenž v posledních zápasech ukazuje solidní formu a pravidelně na tomto místě nastupoval už v minulosti, nebo Martin Pospíšil.

Pokud by Pivarník ukázal na mladého olomouckého reprezentanta, pak by jeho stabilní místo ve středu pole obsadil buď Martin Šindelář, nebo talentovaný Jakub Plšek.

„Záleží, jestli se rozhodneme pro variantu se silovějšími hráči nebo techničtějšími," prozradil Pivarník. „Slovácko je na domácí půdě silné mužstvo, které hraje důrazný fotbal. Má v týmu vysoké hráče jako Doška s Trousilem, díky tomu spoléhá na standardní situace a dlouhé auty z obou stran," vysvětlil trenér Olomouce.

„Prosadit se ale budeme chtít vlastními zbraněmi. Především musíme vstřelit gól, protože když ho nedáme, což se nám stalo třikrát, tak jsme pokaždé prohráli," připomněl Pivarník.

Dva nezdary si Sigma připsala v posledních 14 dnech, a to ještě navíc s přímými konkurenty v boji o čelo tabulky Plzní a Jabloncem. O to víc je pro ni zápas v Uherském Hradišti důležitý.

„Vedoucí čtyřka je pohromadě a oddělená od zbytku ligy. Podstatné je, aby se nám (na závěr podzimu) ta trojice neutrhla a my tam nezůstali sami," uvědomuje si Pivarník.

Výsledky Slovácka se zatím pohybují na sinusoidě.

Po nevydařeném úvodu sezony byl odvolán trenér Miroslav Soukup. Sotva se ujal vlády Svatopluk Habanec, vyhrál tým třikrát za sebou a elegantně vyplul ze sestupových vod.

Sigma bude po půstu nahecovaná

Aktuálně ale Slovácko tíží nemilá bilance jediného vítězství z posledních pěti utkání.

V minulém kole prohrálo na Bazalech s trápícím se Baníkem Ostrava. O to více ale samozřejmě budou chtít Habancovi muži uspět proti Olomouci.

„Musíme hrát naši hru, kterou předvádíme v posledních zápasech. K ní přidat trochu více agresivity a hlavně využít šance," nabádá své hráče trenér Habanec.

„Olomouc určitě nepočítala s tím, že dvakrát prohraje a vyjde střelecky naprázdno. Myslím si, že o to víc budou hráči Sigmy na zápas s námi nahecovaní. Nejlepší střelec Ordoš jí jistě bude chybět, ale má velice kvalitní útočnou fázi i s dalšími hráči," řekl o Sigmě.

Ve druhém kole aktuální sezony vyhrála Sigma doma 2:0. Stejně tak poslední duel na Slovácku ovládli v mrazivém únoru Hanáci. I když až šťastným gólem v závěru 1:0.

Střelcem branky, která nakopla Sigmu v cestě za záchranou, byl Zdeněk Klesnil, pro nějž to byla zároveň gólová premiéra v nejvyšší soutěži. Teď je i jeho start v základní jedenáctce s otazníkem, protože měl v týdnu drobné zdravotní problémy.