„Kdybychom dnes vyhráli, tak bych byl maximálně spokojený. Dnešní vítězství nám ke spokojenosti chybí," řekl ke startu do ligy s bilancí pěti bodů ze čtyř utkání olomoucký trenér Roman Pivarník.

V tropickém vedru Sigma nezačala zle. Vytvořila si převahu, ale její akce končily jen před vápnem, protože na Hořavovu přihrávku do uličky Ordoš těsně nedosáhl.

První větší nebezpečí se tedy překvapivě zrodilo před domácí brankou. Po centru Šislera hlavičkoval těsně vedle Dvořák.

Vepřekův gól

V 21. minutě viděly tribuny Androva stadionu první branku. Vepřek kopnul standardku přesně tak, jak se má. Střílený centr nikdo netečoval a tak zaplul přesně k zadní tyči hradecké branky.

ČTĚTE TAKÉ: Takové zápasy musíme zvládat, zlobil se střelec Vepřek

Sigma Olomouc proti Hradci Králové

Sigma však vedoucí gól nezúročila. Její hráči se uklidnili zřejmě až příliš. Harbovo varování, které ale mířilo jen doprostřed Blahovy branky, nestačilo a Votroci nakonec dokázali ještě do poločasu vyrovnat.

Po standardní situaci vyhrál nevysoký Šisler dva souboje a hlavou z úhlu dostal míč do sítě. Nutno dodat, že jak brankář Blaha, tak šéf obrany Škerle nemají nejčistší svědomí.

V závěru prvního dějství ještě zkoušeli strhnout vedení zpět na domácí stranu Vepřek s Ordošem. Forvard Hanáků ale ani po jednom z centrů nenamířil mezi tyče.

I ve druhém poločasu se domácí tlačili za třemi body, ale Hradec mistrně bránil a ucpával každou skulinku ve své černobílé zdi.

Hradec mistrně bránil

Když se za ni po sérii krátkých přihrávek propasíroval střídající Doležal, srazila obrana Hradce jeho přihrávku před odkrytou branku na roh.

„Věděli jsme, že Hradec hraje dobře v bloku a dokáže velmi dobře vyplňovat prostory, které se otvírají. My jsme se nedokázali prosadit přes strany. Bylo tam od nás málo průniků, málo centrů a důrazu v šestnáctce. Hradec to dobře odbránil. Musím jejich výkon vyzdvihnout," uvedl Pivarník.

Blahův artistický zákrok

Ale pozorná defenziva nebylo to jediné, co Votroci v Olomouci ukázali. Po krásné spolupráci se Šislerem střílel z dobré pozice Holeš a vytáhnout se musel Blaha, který pak artistickým zákrokem zlikvidoval i tečovanou Šislerovu dorážku, ačkoliv už byl signalizovaný ofsajd.

Vzruch na druhé straně přinesla 83. minuta, kdy po další Vepřekově standardce vypadl míč z rukou brankáři Koubkovi. Nikdo z Hanáků se k němu ale nedokázal dostat včas.

V poslední minutě ještě zkusil vzít na sebe zodpovědnost Hořava, prošel kolem obránce, ale jeho chytrou přihrávku před branku spoluhráči nepřečetli.

Plíšek: Remízu bereme

Duel tak skončil víceméně zaslouženou remízou, s čímž se nakonec ztotožnil i kouč Východočechů Jiří Plíšek. Bod z Olomouce se vždycky cení, měl bych být tedy rád. Vážím si ho, ale myslím, že jsme měli kousek k tomu, abychom utkání vyhráli," řekl nejdříve. Pak ale dodal: „Olomouc má výborné hráče a vzhledem k tomu, že jsme stejně jako v minulých utkáních museli dotahovat, remízu bereme. Myslím si i to, že je zasloužená."

Pivovarník: Je to pro nás ztráta

Na druhé straně naopak vládlo pochopitelné zklamání. „Je to pro nás ztráta. Doma chceme vítězit," konstatoval výstižně Roman Pivarník.

SK Sigma Olomouc – FC Hradec Králové 1:1 (1:1)

Branky: 21. Vepřek – 39. Šisler. Rozhodčí: L. Kovařík – Paták, T. Kovařík. ŽK: Hubník – Harba. Diváků: 4731.

Sigma: Blaha – Janotka, Škerle, Šindelář, Vepřek – Rossi, Hořava – Schulmeister (65. Petr), Pospíšil, Hubník (76. Navrátil) – Ordoš (59. Doležal). Trenér: Roman Pivarník.

Hradec: Koubek – Plašil, Fukal, Hochmeister, Poděbradský – Holeš (82. Rezek), Strnad, Šisler, Štěpán – Dvořák (78. Uškovič), Harba. Trenér: Jiří Plíšek.