Sigma byla s Heinzem v kontaktu, pokud by do klubu přišel, byl by mezi nejlépe placenými hráči.

„Ještě v neděli jsem s ním mluvil, teď už mi nebere telefon,“ řekl v pondělí Jiří Kubíček, sportovní ředitel SK Sigma Olomouc.

„Pro Marka jsme měli připravené podmínky, které jsou na úrovni nejlépe placených hráčů v našem týmu. Tedy maximální. Nabídli jsme i odstupné francouzskému klubu,“ uvedl Kubíček.

„Vytvořili jsme všechny předpoklady k tomu, že pokud by tady chtěl hrát, tak tomu nic nebránilo. Rozhodl se jinak než pro náš klub, proč, to já nevím,“ podotkl.

Klub měl pro Heinze připravenou dvouletou smlouvu s opcí.

„Čekali jsme, nabízeli, dali jsme maximální podmínky, chtěli jsme ho. Nedomluvili jsme se, tím to pro nás končí, jedeme dál,“ řekl Kubíček.

„Samozřejmě jsem zklamaný, že Marek nepřijde. Byl jsem s ním v kontaktu, věřil jsem, že jako Olomoučan přijde pomoci k tomu, abychom stříleli góly. Ale bohužel, vybral si Brno,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Zdeněk Psotka.

Do kádru Sigmy už žádný nový hráč nepřijde. „Teď musí trenér vyjít v závěru podzimu s tím, co má, zaměřit se na zařazování našich odchovanců,“ řekl Kubíček.

Z ciziny se zpět do Gambrinus ligy bude Heinz vracet podruhé. Sezonu 2003/04 odehrál za Baník Ostrava, teď bude hrát za dalšího tradičního rivala Sigmy. Přestup jednatřicetiletého útočníka Heinze do Brna už je definitivní.

„Marek už je náš. Ve středu slavnostně podepíše smlouvu na oficiální tiskové konferenci a bude připraven už v pohárovém zápase na Slovácku,“ řekl Roman Pros, majoritní vlastník 1. FC Brno.

Heinz už se na návrat zpět do české ligy těší.

„Doma se mi vždycky dařilo. Cítím se tam nejlépe, a když mám pohodu, odráží se to i na mých výkonech,“ řekl Marek Heinz podle serveru vfotbal.cz.

„Po sportovní stránce je Brno pro mě lepší. Navíc jsem s ním už dva měsíce v kontaktu a cítil jsem, jak moc velký zájem má brněnský šéf klubu Pros, abych hrál právě tam,“ řekl Heinz, jenž by rád v novém působišti podepsal tříletou smlouvu.

(pet, fi)