„Jsem velmi spokojený s tím, jak jsme hráli. Byla to dobrá odpověď na sobotu,“ připomněl kouč Evertonu, že jeho hráči se snažili zápas se Sigmou brát také jako omluvu pro své fanoušky za ligový debakl s Arsenalem.

Hlavně v úvodu to ale na nějaké udobřování nevypadalo. Domácí byli nervózní, kazili přihrávky a míč měla na kopačkách daleko častěji Sigma. A byla daleko nebezpečnější!

„Sigma hrála prvních třicet minut velice dobře. Asi se cítí poškozeni a oprávněně, minimálně jednu penaltu asi kopat měli. Myslím si, že i přes krutý výsledek mohou být se svým výkonem spokojeni,“ řekl trenér Moyes.

Hanáci se hodně zlobili na rozhodčího Batistu. Hlavně kvůli posuzování sporných soubojů v pokutovém území.

„Já jsem viděl penalty tři. Jednoznačné tři a ještě zákrok Howarda na červenou kartu,“ uvedl olomoucký trenér Zdeněk Psotka. „Víte, že v Česku to nedělám a nevím jestli si nějak pomůžu, že to dělám tady. Ale celkově ten pocit křivdy a zklamání převládá.“

„Výsledek je pro nás hodně krutý, myslím si, že rozdíl nebyl tak velký,“ uvedl Psotka.

REPORTÁŽ ZE ZÁPASU EVERTON - SIGMA

O osudu zápasu podle hanáckého kouče definitivně rozhodl třetí gól.

„V prvních třiceti minutách jsme byli lepším mužstvem, měli jsme šance, hráli jsme dobře i do defenzivy. Pak jsme ale dostali nešťastný gól a za chvilku z dálky druhý,“ konstatoval.

Na začátku druhé půle pak Rodwell nadherně od břevna zvýšil na rozdíl tří branek a srazil Sigmu na kolena.

Sigmu pak zachránil od dalšího nášupu brankář Dorbisz, když zlikvidoval tutovku Osmana po hrubici Onofreje. Proti Sahově ráně z dálky byl ale bezmocný.

Petr Dorbisz prožil vůbec nešťastný zápas. Nejprve si dlouho nesáhl na míč, pak dostal smolný první gól a další tři z dálky.

„Já mu na nich nic nevyčítám. U prvního to bylo takové nešťastné. Saha tam strčil špičku a dokázal to usměrnit. Věděli jsme, že je to střelec extratřídy. Má velikou sílu v nohách, strašně těžko se odstavuje od míče a koncovku má stoprocentní, to dneska ukázal,“ řekl Psotka.

„Při druhé brance ta střela zase zaplavala, Byla to rána a to pak uhne raz dva. On to navíc trefil krásně.

Odveta je na první pohled jen formalitou, ale kouč Hanáků se nevzdává.

„Určitě se pokusíme utkání co nejvíce zdramatizovat. I před Aberdeenem jsem vyzíval k pokoře. Naděje totiž umírá poslední,“ dodal.