Ladislav Onofrej vede tým Sigmy do 16 letDohlížet na to bude Ladislav Onofrej (na snímku vpravo), který zastoupí Václava Jílka, absentujícího kvůli povinnostem u reprezentační jednadvacítky.

„Myslím, že v mém postavení vůči týmu problém není, jsme nastavení na jednu vlnu, i co se týká herní filozofie. Tím pádem se mi s hráči lépe komunikuje. Věřím, že to dobře dopadne," uvedl osmatřicetiletý Slovák pro klubový web Sigmy.

Předpokládaná sestava Sigmy: Reichl – Štěpán, Hubník, Radakovič, Vepřek – Cana, Houska – Zahradníček, Halenár, Falta – Vašíček
Tip Deníku: 1:0 pro Sigmu

Hanáci mají postup do čtvrtfinále ve svých rukou, na Vysočině totiž před měsícem zvítězili díky brance Jakuba Plška 1:0.

Stačí jim tak jakákoli remíza. Na tu však Onofrej spoléhat nechce.

„Náskok jedna nula je ošidný. Určitě nebudeme ten náskok jen bránit, chceme být aktivní. 
Z vlastní zkušenosti vím, že takové výsledky můžou být změněné za velmi krátkou dobu hry. Musíme být nastavení na vítěznou notu, a ne jen abychom šli něco uhrát."

Vrátit týmového ducha a sebevědomí

Podle bývalého hráče Sigmy či HFK Olomouc by bylo dobré, aby jeho tým po dvou ligových porážkách konečně zabral.

„Pohár má velkou váhu, je to pro nás nyní hodně důležité, chceme v něm být úspěšní. A samozřejmě je to podstatné i kvůli hráčům, protože teď vyšla dvakrát jejich práce vniveč. Potřebujeme vrátit do kabiny vítězného ducha. Je to pro nás důležitý zápas i z hlediska navracení sebevědomí do týmu, abychom se mohli potom v klidu připravit na další dva domácí ligové zápasy," podotýká Onofrej.

Přestože se Jihlavě letos vůbec nedaří (v tabulce Synot ligy je s pouhými devíti body předposlední), může být pro hráče Sigmy strašákem utkání z října 2013.

Tehdy Olomouc na svém hřišti také v osmifinále poháru padla potupně 0:4. Nevydařený zápas pamatují třeba Michal Vepřek, David Houska, Jan Navrátil či Šimon Falta.

Podle Onofreje má však Sigma na to, aby byla letos, na rozdíl od předminulého ročníku, úspěšná.

„Jihlava je fotbalové mužstvo, ale je v našich silách, abychom s tímto soupeřem byli úspěšní. Musíme být celý zápas maximálně koncentrovaní na každou herní činnost," vyjmenovává potřebné atributy.

Dohrát konečně kompletní

Je však třeba, aby Sigma konečně dohrála mač v jedenácti lidech, což se v předchozích dvou utkáních nestalo.

„Našemu týmu věřím, je to trošku o tom, abychom už zápas dokázali dohrát kompletní," potvrzuje Onofrej, který bude muset využít hráče širšího kádru.

„Máme nějaké menší zdravotní problémy. Doufám, že všichni, co můžou, budou moci nastoupit," uzavírá „Laco" Onofrej.

Vzhledem k vyloučení 
v Jablonci nemohou nastoupit Martin Hála a Jan Rajnoch. V sestavě je pravděpodobně nahradí Roman Hubník s Vojtěchem Štěpánem.

Varovná vzpomínka
Před dvěma lety se Sigma v osmifinále domácího poháru střetla rovněž s Jihlavou.
V úvodním zápase doma prohrála vysoko 0:4, když se třikrát trefil Haris Harba. V odvetě venku pouze remizovala 0:0 a z poháru vypadla.