Poločas Hanáci prohráli nula dva, pak už jen snížili Tomášem Hořavou.

„Bohužel, dva góly jsme si dali prakticky sami. Ale hlavně to bylo o tom, že jsme se, nevím proč, báli. Udělali jsme dvě chyby, které soupeř potrestal. Pak jsme začali ve druhém poločase hrát, ale to už bylo pozdě,“ řekl brankář SK Sigma Olomouc Petr Drobisz.

V této sezoně čeká na čisté konto marně. A znovu dostal branky po hrubých chybách.

„Kdybych balon Darkovi nevyhodil, tak to bylo jedna nula a zápas možná vypadal jinak. Ale jsou momenty, kdy se zbytečně snažíme hrát, místo abychom si to dali a trošku zjednodušili hru,“ podotkl Drobisz.

Sigma po prvním poločase prohrávala 0:2, kontaktní branku zařídil v 57. minutě záložník Tomáš Hořava.

„Poněkolikáté se nám stalo, že jsme na začátku zápasu dostali gól. Tentokrát navíc ještě přišel druhý. Bohužel jsme tyto momenty nezvládali, podařilo se nám dát pouze jeden gól,“ řekl záložník SK Sigma Olomouc Tomáš Hořava.

„Udělali jsme dvě chyby a Boleslav nás potrestala. Jsme zklamaní. Začátek ligy se nám povedl a chtěli jsme v tomto trendu pokračovat,“ podotkl Hořava.

A už se díval na další zápasy. „Prohra samozřejmě mrzí. Ale musíme se z těch chyb poučit a příště zahrát bez nich,“ podotkl.

Talentovaný olomoucký záložník v Mladé Boleslavi skóroval, byla to jeho první branka v nejvyšší soutěži. Radost z ní mu ale kazil výsledek.

„Zpracoval jsem si míč. Bylo tam asi pět hráčů, tak jsem zavřel oči a věřil, že to tam proletí,“ usmíval se Hořava. „Začátek druhé půlky se nám povedl, ale pak byla hra hodně kouskovaná a nemohli jsme se dostat do tlaku a do šancí,“ uvedl Hořava.

Úvod sezony zastihl Hořavu v herní pohodě. Loni touto dobou se pakoval do juniorky, teď patří do základní sestavy. A trenér Zdeněk Psotka si práci jeho, Kaščáka a Melinha pochvaluje.

„Naskočil jsem do sestavy, je to dobré. Ted mě mrzí prohra v Mladé Boleslavi, ale určitě se mi úvod sezony povedl,“ řekl Hořava.

Čtěte také: Psotka litoval chyb, Hapal chválil skvělý zápas