V první půli gól sice nepadl, hosté se však dostali do několika zajímavých příležitostí. „Hrálo se na těžkém nerovném terénu a zpočátku tím trpěla kombinace. Postupně se to však začalo zlepšovat a v prvním půli jsme si vypracovali tři čtyři solidní šance,“ popisoval trenér Sigmy B Martin Kotůlek.

Olomoučtí fotbalisté v první pětačtyřiceti­minutovce na domácí obranu nevyzráli, když ve velké šance neproměnili Plšek ani Ševčík. Na druhé straně hrozil zkušený Dostálek, jenže ani on skóre zápasu neotevřel. „Naše šance buď vychytal brankář, nebo jsme zakončovali nepřesně. Bylo to z naší strany ještě takové nervózní,“ konstatoval Kotůlek.

Vstřelit úvodní gól zápasu se krátce po startu druhého poločasu povedlo olomouckému stoperovi Ješkovi, který úspěšně zakončil po té, co k němu propadl centr z pravé strany. „Ve druhém poločase jsme si to lépe dokázali nahrát ve středu hřiště, získali jsme výraznější převahu a chodili jsme i do brejků,“ uvedl Kotůlek.

Výsledkem byla druhá branka, kterou vsítil kanonýr Ordoš, jenž nemohl hrát prvoligový duel v Mladé Boleslavi kvůli žlutým kartám, a proto vypomáhal béčku.

Vedení 2:0 si Hanáci s přehledem pohlídali a pod trenérem Kotůlkem jsou i nadále stoprocentní. „Ve druhém poločase jsem byl spokojen i s herní složkou. Dobře jsme kombinovali, jenom jsme občas špatně řešili některé finální situace,“ poznamenal olomoucký lodivod.

Jeho svěřenci se po další výhře vyhoupli do čela MSFL o bod před HFK Olomouc, který má nedělní zápas se Slováckem B k dobru. „Já jsem šťastný, že se nám takhle daří a první místo v tabulce už je jenom takový bonus, taková třešnička na dortu. Jsem za to rád, protože kluky je to taková odměna,“ usmíval se Kotůlek.

SK Líšeň – SK Sigma Olomouc B 0:2 (0:0)

Branky: 51. Ješko, 68. Ordoš. Rozhodčí: Krasula – Duda, Vojkovský. ŽK: Malík – Machalický, Přikryl. Diváků: 370.

Líšeň: Sedmidubský – Drábek, Čampa, Dostálek, Pecha, Krejčí, Koudelka, Mičko, Skok, Krejčí, Malík. Trenér: Tomáš Zbořil.

Sigma B: Blaha – F. Přikryl, Dreksa, Ješko, Machalický – Nepožitek, Ordoš (88. Habusta), Plšek, Tomeček (81. Falta), Pančochář, A. Ševčík. Trenér: Martin Kotůlek.