V prvním poločase ještě hosté drželi tempo s olomouckými hráči. Ve 14. minutě se ve velmi dobré pozici ocitl osamocený Tetur, ale z otočky poslal míč vysoko nad. Za čtyři minuty už Hanáci poprvé slavili. Po rohu Petra Ševčíka proletěl míč přes Bystroně a brankáře Břeclavi Prokopa až k Rolincovi, který jej v klidu uklidil do prázdné branky.

Nebezpečno bylo po rohu i na druhé straně. Gólman Bárta nedosáhl na míč a při nekontrolovaném pádu si vyrazil dech. Zezula Bártovy situace nedokázal využít a zakončoval mimo. O přestávce zamířil otřesený Bárta s týmovým lékařem do nemocnice, mezi tyče putoval osmnáctiletý Štěpán Spurný.

„První půlka byla vyrovnaná. Dostali jsme špatný gól, ale vytvořili jsme si šance, ze kterých jsme mohli skórovat. Po chybě gólmana jsme ale prohrávali 0:1," hodnotil první půli trenér hostů Karel Bečka.

Brzy po pauze ale mohli být hráči Sigmy klidnější. Texl nacentroval od brankové čáry před branku, kde prolétl Richter a zvýšil na 2:0.

V 61. minutě šel sám na brankáře Rolinc, ale Prokop jej vychytal. Podobně se blýskl také Spurný na druhé straně proti sólu Horvátha.

A pak už to přišlo. V 70. minutě se míč po ose Adam Ševčík – Petr Ševčík dostal až ke zcela volnému Schulmeisterovi, který si míč mohl ještě zpracovat a snadno propálit Prokopa.

Za dvě minuty přidal gól Plšek, který dorazil vlastní střelu. Další přihrávka Petra Ševčíka na jmenovce Adama znamenala zvýšení již na 5:0.

„Do základu nám šlo pět hráčů, kteří mají minimální zkušenosti se třetí ligou. Potom to nezvládli a po hrubých chybách jsme dostali góly. Ta tříminutovka byla přímo katastrofální, ta nás zabila," uznal Bečka.

V 80. minutě ještě Adam Ševčík prudkou střelou orazítkoval tyč břeclavské brány. Poslední fotbalovou parádu si schovali mladíci Sigmy na 83. minutu. Petr Ševčík kopnul roh na Jiřího Texla a ten krásnou střelou z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě.

„Výsledek je jednoznačný, jsem rád, že jsme takhle vkročili do jarní části. Nerodilo se to tak lehce, jak to vypadá. Pořád jsem hráče nabádal, abychom zrychlili a hráli náročnější způsob hry. Soupeře jsme museli uštvat, a myslím, že se to povedlo," pousmál se po výhře 6:0 kouč Sigmy Augustin Chromý.

Olomouc si tak upevnila s rezervním týmem první místo třetí ligy, vede o pět bodů před Prostějovem, se kterým hraje v příštím kole: „Ještě máme před sebou třináct zápasů, příští týden máme velice těžký zápas v Prostějově. Viděl jsem je v Holici, je to zkušené mužstvo. Nebudu říkat, co jsem vypozoroval. Hrajeme venku a bude to asi něco jiného než dnes," uzavřel trenér Chromý.

SK Sigma Olomouc B – MSK Břeclav 6:0 (1:0)

Branky: 18. Rolinc, 51. Richter, 70. Schulmeister, 72. Plšek, 73. A. Ševčík, 83. Texl. Rozhodčí: Cieslar – Dresler, Mikeska. ŽK: Simandl, Jurčík. Diváci: 100.

Sigma Olomouc B: Bárta (46. Spurný) – Texl, Bystroň, Štěrba, Vavřík – Schulmeister, Plšek, Richter, Falta (73. Hladík) – Rolinc (67. A. Ševčík), P. Ševčík. Trenér Augustin Chromý. Asistent Jan Krajčovič.

Břeclav: Prokop – Košut, Zezula, Dobšíček, Sycha – Jurčík (87. Tichý), Simandl, Giertl, De Carvalho (67. Wallisch) – Tetur (55. Horváth), Fojtík.Trenér Karel Bečka.

Autor: Stanislav Heloňa