Smutní byli po zápase všichni Olomoučtí, ale nejvíce útočník Vojtěch Schulmeister. Loni nejlepší střelec Hanáků dostal po delší odmlce šanci od první minuty.

Ale za pačesy ani za nic jiného ji nechopil. V 44. minutě ztratil na půlce míč a kritika z úst trenéra Pulpita se na něj sesypala. Byla to klíčová chyba z nepřeberného množství, jaké zoufalé dění na hřišti nabídlo.

Celkově to byl hodně nepovedený zápas, souhlasíte?
Celkově, no. Byl to smolný zápas. Dostat gól z takové dálky, když ještě k tomu jsem tam ztratil balon na půlce. Ten hráč to trefil a spadlo mu to tam. To už je o štěstí. Jedině škoda, že jsme se dostávali málo do zakončení a neproměnili aspoň těch pár šancí, co jsme měli. Prostě jsme z toho neudělali žádnou fakt finální přihrávku a nezakončili to lépe.

Vy jste neviděl, že máte hráče za zády?
Já jsem věděl, že mám za sebou hráče, a věděl jsem i, že mě dobíhá. Chtěl jsem si to sklepnout z jedné. Ale prostě se mi nikdo nenabízel, tak jsem se to snažil podržet, že to sklepnu pak. Potom už mě atakovali asi tři hráči a už jsem nevěděl, co s tím mám udělat. Vypíchl mi míč a trefil to. To je o smůle. (velmi zklamaně)

Už po utkání vás nejen za to trenér Pulpit kritizoval, vyčítal vám tu situaci už v šatně?
Opřel se do mě o poločase.

Víc to asi rozebírat nechcete, že?
Ne.

Ačkoliv jste chyboval, měl jste i největší šanci Sigmy. V 58. minutě Baránek jen reflexivně vytáhl vaši střelu nad břevno.
Odrazilo se to ke mně a letělo to do brány. Akorát gólman to na poslední chvíli vytáhl rukou nebo ramenem. Ani nevím čím. Už jsem to viděl v bráně a zase nic.

Mohl být špatný výkon Olomouce způsobený i tím, že Zlín, na rozdíl od Baníku či Liberce, hraje podstatně defenzivněji?
My jsme hlavně promarnili první poločas. Tam byla největší škoda, že jsme se víc nenabízeli. Mimo Dejana Jurkiče jsme byli bez centrů. Nedostávali jsme se vůbec do šestnáctky.

Kde byl největší problém v přechodu do útoku?
Já nevím.

Hráli jste na dva útočníky, ale trenér Pulpit říkal, že už se příště vrátí ke hře s jedním hrotem. Jaký styl vám sedí víc?
To záleží na trenérovi. Já do toho určitě mluvit nebudu. Je to jen na jeho rozhodnutí.

Sigma má dlouhodobě zraněné útočníky Hartiga s Petrem, vy, coby nejlepší střelec béčka, cítíte větší šanci se prodrat do sestavy?
Cítím šanci. Vidíte sám, že tento zápas se mi nepodařil. Uvidíme, co bude.