V 11. minutě zahrával přímý kop ze zhruba třiadvaceti metrů Mucha a ostrým centrem před bránu posadil míč na hlavu hostujícího Ulmy, který jej rybičkou parádně poslal do sítě.

Bohužel pro něj té uničovské a domácí vedli.

Poté ale Uničov přidal a po rychlém úniku Vasiljeva minul míč sám před Andrejkem Jeřábek.

Hned za okamžik podnikli hosté téměř totožnou akci. Vasiljev poslal balon zleva na dobíhajícího Jeřábka, jenže jasnou šanci zahodil a těsně minul pravou tyčku domácí svatyně.

Nehrál se kdovíjak zajímavý fotbal, ale aktivnější byli hosté. Po jednom z jejich rohů se do míče z voleje opřel Toman, mířil však jen doprostřed brány.

Ani druhý poločas diváky příliš nevytrhl.

Na jeho začátku ale mohli Hlučínští přidat druhý zásah. Limanovský pronikl do uničovského vápna a přihrál pod sebe před bránu hostí, kde se snažil ve skluzu zakončit Mucha, ale netrefil.

V 69. minutě agilní Mucha odcentroval do vápna, avšak z druhé vlny dobíhajícímu Dostálovi rána bez přípravy nesedla a míč šel do zámezí.

Rozhodnout mohl po vynikajícím pasu Hanuse Limanovský, který unikal sám na brankáře, ale jeho pokus o lob nebyl úspěšný a z vyložené šance nevytěžili domácí nic.

Zákonitě tak přišel trest. Domácí v šestnáctce neuhlídali střídajícího Šalamouna, jenž se výborně pověsil do vzduchu a přesnou hlavičkou pod břevno nedal Andrejkovi šanci – 1:1.

V závěru ještě zahrával nebezpečnou standardku z dvaceti metrů Žmolík, ale Andrejko se proti jeho bombě vytáhl.

FC HLUČÍN – SK UNIČOV 1:1 (1:0)

Branky: 11. Ulma vlastní – 81. Šalamoun. Rozhodčí: Cieslar – Priesol, Vojkovský. ŽK: Žižka, Hudeczek – Richter, Koutek, Ulma. Diváci: 211.

Hlučín: Andrejko – Polášek, Bogdaň, Heiník, Žižka – Limanovský, Dostál (86. Marák), Skřehot (58. Hudeczek), Mucha – Hanus (79. Pezzotti) – Ptáček (65. Lukáš). Trenér: Petr Samec

Uničov: Uvízl – Juřátek, Ulma, Vejvoda, Koutek – Langer (76. Šalamoun), Toman, Žmolík, Vasiljev (88. Bača) – Jeřábek, Richter. Trenér: Zdenek Strouhal. (šim)