Jednadvacetiletý hráč Lokomotivu Moskva ve čtvrtek kývl na nabídku hanáckého klubu a pomohl tím vyřešit jednu z otázek týkající se sestavení olomouckého kádru pro novou sezonu.

 Golban, který za Sigmu nastoupil ve třech přípravných zápasech a trenéra Romana Pivarníka zaujal, přichází na Hanou na roční hostování s opcí.

V obranných řadách se situace již rýsuje, zato v útoku zůstává pořádný přetlak.

Nejlepší střelec loňské sezony Adam Varadi byl sice v první polovině týdne na testech v ukrajinském klubu Zorya Lugansk, na přesun do východní Evropy to v případě sedmadvacetiletého snajpra příliš nevypadá.

„Zatím to není úplně reálné. Vypadá to, že trenéra ukrajinského klubu příliš nepřesvědčil," řekl místopředseda představenstva Sigmy Olomouc Robert Runták.

Varadi, který byl už ve čtvrtek zpět v Olomouci a trénoval s týmem Sigmy, vstřelil ve dvou přípravných zápasech v dresu Lugansku jeden gól.

Další variantou bylo, že by po Varadim sáhl tým trenéra Zdeňka Psotky Senica, kam by Varadi mohl odejít na roční hostování s opcí.

„Slovenský klub ale nabídl za hostování Varadiho ne zrovna výhodné podmínky, takže to s touto variantou momentálně příliš nevypadá," prozradil Runták s tím, že poptávka je i po dalších dvou ofenzivních fotbalistech Sigmy Michalu Hubníkovi a Janu Navrátilovi.

Vedení olomouckého klubu se snaží na Hanou přivést ještě jednoho defenzivního fotbalistu.

„Trochu se to ale zadrhlo. Klub, se kterým jednáme, nám dal neakceptovatelnou nabídku," konstatoval Runták.