Souhrn krajského přeboru se statistikami i sestavou kola vychází vždy v úterním Deníku.

„Zatím jde všechno tak, jak jsme si přáli. Máme silnou osu týmu, uzdravil se nám zkušený stoper Pospíšil a doplnili jsme tým dalšími kvalitními hráči. Pokud vydržíme zdravotně, tak by to s námi mělo být dobré,“ říkal spokojený trenér Jiří Navrátil.

Za třemi body z důležitého domácího klání nasměroval jeho tým právě obránce Vojtěch Pospíšil, který zatím na jaře září. Kromě spolehlivé defenzivy dokáže i střílet góly. Po půlhodině hry vyskočil nejvýš na opakovaný centr po standardní situaci a hlavou otevřel skóre.

Další dva zásahy domácích přišly z pokutových kopů. První proměnil v 60. minutě po faulu na Volfa Holly, druhou sám Volf, když se pískalo po ruce jednoho z ústeckých obránců.

„Myslím, že o první penaltě není sporu. Tam jsme hasili na poslední chvíli nedůslednost. Druhou považuji za přísnou. Oba hráči se vzájemně drželi a našemu spadl míč na ruku. Domácím to samozřejmě usnadnilo situaci, ale nevymlouváme se. Celkově bych řekl, že jsme jim vítězství darovali,“ řekl Vojtěch Bušina, trenér poraženého Ústí.

Hosté se museli poprvé obejít bez nejlepšího střelce Petra Černotského, který byl v minulém kole vážně zraněn. Kvůli otevřené zlomenině holenní i lýtkové kosti si nezahraje pravděpodobně celý rok. Ošklivá událost však podle kouče zápas v Dolanech neovlivnila. „Pracovali jsme na tom celý týden, aby na to kluci co nejrychleji zapomněli. Podle mého názoru v tomto problém nebyl,“ řekl Bušina.

Alespoň malou radost mu mohl udělat krásný gól Bagara, který odražený míč po standardce napálil zpoza vápna křížnou ranou do šibenice.

„Zkusili jsme pak ještě posunout hru na tři obránce a tři útočníky. Vytvořili jsme si několik příležitostí, ale při hře na riziko nám nakonec soupeř dal po brejkové situaci čtvrtý gól,“ popsal ústecký kouč závěr zápasu a Jordův čtvrtý a poslední zásah.

„Na jaře se nám zatím daří. Odrazili jsme se ode dna, což je určitě lepší než třeba Kralice, které byly zvyklé na špičku a teď padají dolů. My jsme tak trochu v euforii, tak snad nám vydrží a dostaneme se co nejrychleji nahoru,“ přeje si Navrátil.

FC Dolany – Sokol Ústí 4:1 (1:0)

Branky: 30. Pospíšil, 60. Holly z pen., 65. Volf z pen., 85. Jorda – 75. Bagar. Rozhodčí: Krobot – Lakomý, Hampl. Diváků: 150.

Dolany: Benčík – Čapek, Novák, Pospíšil, Svozil – Valenta, Jorda, Bergmann, Šimek (57. Dlabal) – Holly (82. Večeřa)– Volf (67. Duda). Trenér: Jiří Navrátil.

Ústí: Bernkopf – Juga (70. Honeš), Palacký, Smolka, Bagar – Plesník, Skácel, Pančochář, Ševčík – Orava, Škařupa (85. Hradil). Trenér: Vojtěch Bušina.