Ukázat to mohou již v nedělním zápase prvního kola s Libercem.

„Sportovním cílem je hrát o Evropskou ligu, kam se chceme pokusit postoupit ať už z Gambrinus ligy, nebo z českého poháru," prohlásil generální manažer a člen představenstva SK Sigma Olomouc Zdeněk Psotka na středeční tiskové konferenci.

Hanákům hraje do karet fakt, že v kolonce odchodů figurují především jména mladších fotbalistů, kteří nepatřili do základní sestavy mužstva.

Do Sigmy navíc přišli obránce Vlastimil Vidlička ze Sparty a Slováci Ivan Lietava s Kamilem Karašem.

„Snažili jsme se během přestávky tým doplnit tak, abychom mohli naplňovat naše cíle. Ze základního kádru odešli pouze na přestup Tomáš Hořava do Plzně a Tomáš Janotka na hostování do Brna," konstatoval Psotka.

S ním souhlasí i trenér mužstva Martin Kotůlek.

„Kádr je porovnatelný s tím loňským a dá se možná říct, že je i o něco posílený, takže budeme bojovat o to, abychom poháry uhráli," slíbil olomoucký kouč fanouškům.

Právě olomoučtí příznivci mohou kvitovat, že klubový rozpočet se v létě dostatečně naplnil přestupem Hořavy do Plzně a další žádané fotbalisty už Sigma nepustila.

„Získali jsme dva hráče, kteří byli po smlouvě, což není tak ekonomicky náročné. Řekli jsme si, že ty nabídky, které přišly na naše hráče, pro nás nebyly dostatečně adekvátní, tak jsme se rozhodli ty hráče nepustit. Je ale možné, že nějaký odchod během sezony bude, a my si na to připravujeme kádr," připustil Psotka.

O Ujfalušiho mají zájem

Hodně se v létě spekulovalo o možném návratu obránce Davida Rozehnala z francouzského Lille. Na tento transfer však zatím nedojde.

„S Davidem jsem včera telefonoval a má platnou smlouvu a bude v ní pokračovat," prozradil Psotka.

Před pár dny navíc další slavný odchovanec Sigmy Tomáš Ujfaluši prohlásil, že by si dovedl představit pokračovat ve fotbalové kariéře v české nejvyšší soutěži.

Olomoucký klub by podle generálního manažera měl o bývalého hráče Galatasaray Istanbul velký zájem.

„Tomáš říkal, že jeho prioritou je, aby byl zdravý, aby vůbec mohl hrát fotbal. Pokud tomu tak bude a bude mít zájem zůstat v České republice hrát fotbal, tak my se určitě toho jednání zúčastníme a budeme chtít nabídnout takové podmínky, aby Tomáš v Olomouci byl," prohlásil Psotka.

Místo Exekuce Comes

A jaké jsou další novinky v olomouckém klubu?

„Novým partnerem je firma Comes Group, která nahradila firmu Exekuce.cz," uvedl Psotka.

Právě nový hlavní obchodní partner má klubovému rozpočtu přispět částkou dva a půl milionu korun s tím, že další bonusy mohou přijít dle umístění týmu v tabulce.

„Rozpočet pro příští sezonu je neměnný, tedy 80 milionů korun. Prioritou zůstává ekonomická stabilita klubu, abychom byli dál důvěryhodným klubem, který nic nedluží a má všechno vyrovnáno. V příštím ročníku se chceme už připravovat na výstavbu stadionu, abychom splňovali všechny podmínky pro pořádání mistrovství Evropy do jednadvaceti let v roce 2015," vyjmenoval Psotka.

Dresy v barvách Hané

Další zajímavostí, která neunikne zraku fanoušků, budou nové sigmácké dresy.

„Na jaře jsme udělali soutěž s fanoušky a chtěli jsme vytvořit dres Sigmy, který by měl být neměnný po delší dobu. Vybrali jsme tři dresy, které jsme postavili na základě klubových barev, ale i regionu Haná. Proto jsme do dresů začlenili i zlatou barvu. Jmenovky hráčů na zádech zůstanou," popisoval Psotka.

Další příjemnou zprávou je stejná cena vstupenek jako v předchozím ročníku, tedy 120, 90, respekive 70 korun.

První příležitost naplnit Andrův stadion mají fanoušci již v neděli, kdy od 19 hodin Sigma hostí Slovan Liberec.