Pro rezervu HFK jde o první jarní výhru.

„Hráči k tomu přistoupili úplně jinak, než v předchozích třech zápasech. Byl tam úplně jiný pohyb i nasazení. Dostupovali jsme a hráli aktivně," pochvaloval si trenér Roman Sedláček, který po třech jarních kolech musel hráčům důrazně promluvit do duše.

„Klukům jsem řekl, že pokud budou pokračovat tak jako dosud, je to cesta do pekel. Krajský přebor je o pohybu, agresivitě a napadání. Bez těchto atributů nemůžete hrát ani okres. Doufám, že to pochopili," uvedl holický trenér.

Začátek zápasu ukázal, že si domácí hráči vzali trenérova slova k srdci. Už ve 4. minutě centroval Buček a Blažkovský z voleje nedal brankáři šanci.

Domácí aktivním presinkem nepouštěli Želatovice do hry a Holice měla trvalou převahu. Ve 27. minutě poslal do vápna další gólový centr Buček a Petr Krumpolc zvýšil na 2:0.

Naděje Želatovic na slušný výsledek definitivně pohřbil na začátku druhé půle gólman Bělík. Hostující brankář při rozehrávce trefil napadajícího Blažkovského a míč se odrazil do sítě.

Zbytek zápasu si domácí užívali. V 58. minutě z přímého kopu krásně Martin Dupkala a pohodu Holice demonstroval i brankář Arbeit, jenž suverénně proměnil pokutový kop. Poslední šestý gól domácích pak přidal znovu Martin Dupkala.

Frustrované Želatovice, které od úvodu zápasu dávaly jasně najevo nesouhlas s některými výroky sudího, závěr neunesly.

Hostující záložník Lukáš Kovařík se do rozhodčích pustil tak ostře, že bez varování dostal červenou kartu.

Trenér Želatovic Pavle Hošek emoce u svých hráčů nechápal.

„Ta frustrace byla úplně zbytečná. Přímák i penalta asi byly sporné, ale už to bylo za rozhodnutého stavu," uznal kouč hostů.

„Nevím, co se dnes stalo. Od začátku jsme se jenom hádali a vyčítali si každou chybu. Přitom jsme byli třetí a mohli jsme sem přijet s čistou hlavou. HFK nás ale předčil úplně ve všem," uvedl Pavel Hošek.

1. HFK Olomouc B – Želatovice 6:0 (2:0)

Branky: 4. a 48. Blažkovský, 27. Krumpolc, 58. a 84. Dupkala, 66. Arbeit z pen. Rozhodčí: Dorušák – Polanský, Křepský. ŽK: Buček – Dlouhý. ČK: 67. Kovařík (Želatovice). Diváků: 50.

HFK B: Arbeit – Krumpolc, Grézl, Drmola, Smrček – Štěpánek (62. Fukan), Kopecký (72. Vodička), Buček, Klobáska, Dupkala – Blažkovský (69. Vaida). Trenér: Roman Sedláček.

Želatovice: Bělík – Koplík, Němec, Zehnálek, Liška (75. Baďura) – Calábek, Jemlka, Kovařík, Matušík – Mackovík, Dlouhý. Trenér: Pavel Hošek.

Autor: ONDŘEJ KAŠLÍK