Výkonný výbor ČMFS schválil ve středu trojici měst, ve kterých se odehrají kvalifikační duely na MS 2010. Olomouc mezi nimi nefiguruje, ačkoliv vedení SK Sigma o pořádání zápasu se Slovinskem či San Marinem usilovalo.Kvalifikace se bude hrát v Praze, Brně a Teplicích.

„Jsem tím trošku překvapený,“ řekl Jaromír Gajda, předseda představenstva SK Sigma Olomouc.

„Požádali jsme fotbalový svaz i přidělení některého ze zápasů, buď se Slovinskem nebo San Marinem. A přišla nám odpověď, ve které místopředseda svazu Košťál psal, že o pořádání utkání se rozhodne až po EURU a hlavně až poté, co bude znám trenér, který reprezentaci v kvalifikaci povede. A najednou je to jinak,“ podotkl Gajda.

„Takže to, co nám ze svazu odepsali, po pár týdnech není pravda,“ uvedl Gajda.

V Olomouci jsou rozčarováni přístupem vedení ČMFS.

„Nemáme nic proti tomu, že se bude hrát v Brně nebo někde jinde. Ale jde o způsob jednání, jde o to, že si z nás dělají legraci,“ řekl Gajda. „Moc jsme nevěřili, že nám vyhoví, ovšem čekali jsme, že s námi budou jednat slušně,“ podotkl šéf olomouckého klubu.

"Městský stadion v Brně má kapacitu 8065 diváků, na olomoucký Andrův se vejde o čtyři tisíce lidí více. Navíc má lepší zázemí včetně parkovacích míst. Když Sigma o reprezentační zápasy požádala", řekl Gajda, s tím že na Moravě se můžou takové zápasy hrát jenom v Olomouci.

„Nebudu porovnávat oba stadiony a jejich okolí. Ale asi to u soupeřů jako je San Marino není důležité. Nemám nic proti tomu, aby se mezinárodní zápasy hrály v Brně. Ovšem způsob jednání vedení svazu nechápu,“ podotkl Gajda.

Program kvalifikačních zápasů o MS 2010: 15. 10. 2008: Česko - Slovinsko, Na Stínadlech, Teplice. 1. 4. 2009: Česko - Slovensko, Praha-Letná. 9. 9. 2009: Česko - San Marino, Brno. 10. 10. 2009: Česko - Polsko, Praha-Eden. 14. 10. 2009: Česko - Severní Irsko, Praha-Letná.

Co si o postupu a rozhodnutí ČMFS myslíte vy?
Svůj názor můžete připojit v diskuzi pod článkem.