V zápase dvou týmu ze spodku tabulky hostům pomohl rychlý gól Čapka z první minuty. Dolany si pak své vedení hlídaly a v 60. minutě přidal pojistku Zdeněk Volf.

„Vyhráli jsme zaslouženě. Dobře jsme bránili a až do 85. minuty, kdy nás podržel Benčík, jsme soupeře do žádné šance nepustili," pochvalovali si Matuška.

Jeho týmu výrazně pomohl skvělý vstup do zápasu. Ze hry uběhla necelá minuta a hosté vedli 1:0 po trefě Čapka, který prostřelil gólmana Pavelku.

Zdroj: KFS Olomouc

Inkasovaný gól v první minutě pořádně nazlobil domácího kouče. „Neskutečná chyba na pravé straně obrany. Byla to studená sprcha. Pak už jsme se do zápasu těžko dostávali," zlobil se Zbyněk Odstrčil.

Své vítězství 2:0 hosté stvrdili v 60. minutě. Dolany zahrávaly přímý kop a Volfova technická střela skončila s přispěním brankáře v síti.

Dolany tak úspěšně absolvovaly oba záchranářské duely. Po vysoké výhře nad Klenovicemi porazili svěřenci Dana Matušky i svého souseda v tabulce, kterému odskočili na čtyři body.

„Zvládli jsme dva důležité úkoly. Porazili jsme dva soupeře, kteří jsou na tom jako my a trochu jsme se teď nadechli," těšilo po zápase Matušku.

O jisté záchraně ale trenér Dolan mluvit nechce. „Udělali jsme rázný krok, ale pořád je ve hře 12 bodů. Máme na Chválkovice náskok čtyři body a ještě musíme být ostražití. Chtělo by to ještě nějaké body uhrát, ale hrajeme teď s těžkými soupeři," uvědomuje si Matuška.

Naopak jeho protějšek byl nejen z výsledku, ale především z výkonu svých svěřenců velmi zklamaný. „Hráči mě zklamali svým přístupem. Bylo to odchozené utkání. Za ty tři roky, co tu trénuji, jsme tak špatný zápas neodehráli," uvedl Zdeněk Odstrčil.

Podle něj se nyní ukazuje, že krajský přebor je možná nad síly Chválkovic. „Je to velké zklamání. Na druhou stranu mi to otevřelo oči. Asi je to pro nás moc a hráči kvalit této soutěže nedosahují. Možná by je mít mohli, ale máme vždy jen jeden trénink před zápasem a chybí nám fyzička," všiml si Odstrčil.

SK Chválkovice – FC Dolany 0:2 (0:1)

Branky: 1. Čapek, 60. Volf. Rozhodčí: Křepský – Svozil, Kopecký.

Chválkovice: Pavelka – Beneš (60. Korec), Sázel, Vališ, Mifka – Kmeť (46. Kumr), Štefek, Toman, Gloss (60. Němec) – Štrbík (78. Ponížil), Spáčil. Trenér: Zbyněk Odstrčil.

Dolany: Benčík – Valenta, Škoda, Hradil, Procházka – Čapek (80. Grossmann), Bergmann, Penc, Holásek – Volf (65. Bednář), Liška. Trenér: Dan Matuška.

ONDŘEJ KAŠLÍK