Hanáci mají nejméně vstřelených branek z celé ligy. Plzeň je na tom o něco lépe. Ale většinu svých gólů nastřílela na podzim. V posledních pěti zápasech Západočeši neskórovali.

Zápas budeme o 17 hodin sledovat v ON-LINE přenosu

Trenér Sigmy Martin Pulpit věří, že jeho tým nebude opakovat špatný výkon, který předvedl doma před dvěma týdny proti Zlínu.

„Troufám si tvrdit, že tentokrát to bude lepší. Už jen proto, že horší už to být nemůže. Zlín, to je noční můra,“ řekl Pulpit.

„Hráči se ze zápasu proti Zlínu hodně ponaučili. Hlavně je důležité, že jsme hned v následujícím utkání v Teplicích hráli, až na prvních patnáct minut, zase dobrý fotbal,“ podotkl Pulpit.

Plzeň mnoho branek v posledních týdnech nedává, před zápasem se tedy dá předpokládat, že se bude soustředit, podobně jako Zlín, především na defenzivu. „Věřím, že tentokrát zápas zvládneme. Bude to o vstřelení gólu,“ řekl Pulpit.

Minulý víkend v Teplicích nehráli pro zranění útočníci Michal Hubník a Vojtěch Schulmeister. „Oba už by snad mohli být na utkání připraveni,“ uvedl Pulpit.

Složení základní jedenáctky ve srovnání s teplickým zápasem moc měnit nebude. „Vypadá to na jednu, maximálně dvě změny,“ řekl Pulpit.

Sigma neporazila Plzeň už čtyři roky. Naposledy na podzim Hanáci na západě Čech prohráli 0:2. Hostům bude v na Andrově stadionu chybět záložník Milan Petržela, který má jednozápasový trest za čtyři žluté karty.

Program 25. kola Gambrinus ligy

Sobota: 17.00: SK Sigma Olomouc – Plzeň.

Neděle: 10.15: Žižkov – Teplice. 17.00: České Budějovice – Brno, Kladno – Sparta Praha, Slavia Praha – Liberec, Jablonec – Zlín. 20.15: Mladá Boleslav – Baník Ostrava (ČT4).

Pondělí: 17.15: Most – Bohemians 1905 (ČT2).