Hanáky čekají celkem čtyři zápasy proti soupeřům z Ruska, Ukrajiny a Německa.

Na úvod Sigma narazí na Dněpropetrovsk, ve čtvrtek na Krasnodar, následovat bude sobotní zápas proti Samaře a herní soustředění Hanáci uzavřou soubojem s Kaiserslauternem.

„Hlavními úkoly jsou vybrat tu správnou sestavu a podívat se na hráče, kteří přišli na zkoušku nebo u kterých ještě nemáme jistotu. Čekají nás čtyři těžké zápasy a myslím, že v nich se toho hodně ukáže. Jsou to velmi kvalitní soupeři, takže v těch zápasech budou vidět ať už naše slabiny, nebo naopak ty dobré věci," prohlásil trenér Martin Kotůlek, který by měl to nejsilnější postavit v prvním a posledním utkání soustředění.

„V zápasech s Dněpropetrovskem a Kaiserslauternem bychom už chtěli vidět, jestli to bude fungovat nebo ne," doplnil olomoucký trenér.

„Myslím, že to složení soupeřů je velmi kvalitní a bude to pro nás super těžká prověrka," míní generální manažer Sigmy Zdeněk Psotka.

Trenér Kotůlek má prozatím v kádru pro Rakousko jednadvacet fotbalistů plus tři brankáře.

Klesnil je na testech u Klokanů

Do země našich jižních sousedů neodcestoval útočník Zdeněk Klesnil, který odešel na zkoušku do Bohemians Praha 1905. Doma musel trenér Kotůlek nechat zraněného záložníka Davida Housku i Ukrajince Dmitro Kušnirova, který musí na vyšetření s kolenem.

„Středních záložníků tam máme hodně, ale Kušnirova jsme chtěli vidět. Bohužel se zranil, takže zase budeme hledat pravého beka," trpce se pousmál Kotůlek.

Jednou variantou, jak obsadit tento post, je slovenský obránce Jakub Bartek, který je v týmu na testech.

„Ukáže se, jak na tom je. Moc toho ale neodtrénoval, takže jsem sám zvědavý, jak bude vypadat a jestli to pro nás bude hráč na pravou stranu," konstatoval Kotůlek.

„Chtěli bychom tu pravou stranu nějakým způsobem co nejdříve vyřešit, protože po návratu ze soustředění už budeme mít jenom čtrnáct dnů a začne liga," uvědomuje si Kotůlek.

Do Rakouska by za Sigmou však mohly dorazit další potenciální hráčské akvizice.

„Počítám, že během dvou tří dnů by na soustředění někdo mohl přicestovat," řekl Psotka, který však ohledně možných posil zůstal tajemný.

Ať tak či onak, Kotůlek má o sestavě pro ligu docela jasné představy.

„Mám asi jenom dva otazníky. Může se ale stát, že mě někdo překvapí a zamotá mi hlavu, ale to by pro nás byly docela příjemné starosti," pousmál se Kotůlek.

Soupeři Sigmy v Rakousku:

FK Dněpr Dněpropetrovsk: tradiční ukrajinský tým v uplynulé sezoně skončil na výborném čtvrtém místě tabulky. V kádru má i dva české fotbalisty – reprezentačního gólmana Martina Laštůvku a obránce Ondřeje Mazucha.

SK Sigma Olomouc – Dněpropetrovsk (Katzelsdorf an der Leitha, úterý 18.30).

FK Kubáň Krasnodar: elitní tým ruské Premier Ligy skončil v minulém ročníku na čtvrtém místě. Tým v minulosti koučoval Jozef Chovanec. Krasnodar se během letošní přípravy utkal i se Slavií Praha, které podlehl 3:5.

SK Sigma Olomouc – Kubáň Krasnodar (Unterschützen, čtvrtek 18.00).

FC Křídla Sovětů Samara: čtrnáctý tým uplynulého ročníku ruské Premier Ligy by měl být pro Sigmu zdánlivě nejsnadnějším soupeřem na rakouském soustředění.

SK Sigma Olomouc – Křídla Sovětů Samara (Söchau, sobota 18.30).

1. FC Kaiserslautern: věhlasný německý klub v posledních letech spíše paběrkuje a vzpomíná na časy, kdy vládl celé bundeslize. V uplynulém ročníku druhé nejvyšší soutěže skončil na třetím místě, v baráži však narazil na Hoffenheim, přes který mezi elitu nepostoupil.

SK Sigma Olomouc – 1. FC Kaiserslautern (Bad Waltersdorf, pondělí 18.00).