Olomoučané vstoupili do duelu s krajským rivalem slibně a v první půli se dostali do několika šancí.

Schlimbach dvakrát zkoušel štěstí hlavou z malého vápna a podle tradice šel Režný sám na brankáře, který ho ale vychytal.

Sobek: Venku hrajeme s větší pokorou

„Neměli jsme takové nasazení jako v minulém zápase. V prvním poločase se nám nepodařilo dostat míč do útočné fáze. Ve středu zálohy nás soupeř přehrál," připustil domácí kouč Rostislav Sobek.

Hranice inkasovaly po ztrátě ve středu hřiště a netakticky vhozeném autu. Po pasu Dlouhého šel sám na brankáře Schlimbach a situaci vyřešil střelou k tyči.

„To je něco, co venku třeba neděláme. Hrajeme s větší pokorou. Doma hodíme aut na střed hřiště, kde si to hráč nepokryje a soupeř jde sám na branku, když je rozhozená sestava," zlobil se kouč Sobek.

Pochopitelně spokojenější byl při vzpomínce na klíčovou situaci Karel Trnečka, trenér hostů.

„Hodně nám pomohl Jirka Schlimbach ze Sigmy. Každý zápas dává gól, kluci jsou schopní mu ten centr nebo přihrávku dát," chválil olomoucký lodivod.

Přesnou kolmicí vyslal do sóla Schlimbacha další mladík Adam Dlouhý.

„Je to ještě dorostenec, hrává i za béčko. Poctivě trénuje, tak jsem mu dal šanci od začátku zápasu. Zhostil se toho dobře," komentoval Karel Trnečka.

Ve druhém poločase se Hranice snažily zvrátit stav a měly opticky více ze hry.

„Vyrovnali jsme se soupeři, otevřeli jsme hru a tlačili jsme. Měli jsme tam dvě tutové šance. Do prázdné branky mohl dávat Kalous, ale nastřelil hráče," posteskl si trenér Hranic Rostislav Sobek.

Naopak Nové Sady mohly přidat pojistku po střele Banasika, proti jeho skvělému pokusu se ale ještě lepším zákrokem vytáhl domácí gólman Tomečka. Další šanci měl v závěru střídající Maliňák.

„Obecně jednotliví hráči nedostáli výkonům z minulého utkání. Kromě brankáře, ten chytal výborně," hodnotil trenér Sobek.

Trnečka: Snad jsme nastartovali

Po dalším úspěšném zápase s tabulkově favorizovaným protivníkem promluvil o pozitivnější bilanci nedávných duelů Karel Trnečka.

„Z posledních čtyř utkání jsme hráli třikrát s mužstvy z první čtyřky a máme sedm bodů. Konfrontace nám vyšla celkem dobře. Ve Valmezu jsme prohráli, ale také jsme tam byli druhý poločas jasně lepší," upozornil kouč a dodal: „Doufám, že jsme se trochu nastartovali. Po tom hrozném začátku máme v uvozovkách už dvanáct bodů. Musíme ještě nějaké zápasy vyhrát, aby nebylo celé jaro vyloženě bojem o záchranu," prohlásil Karel Trnečka.

Hanáci mohou být v trochu lepší psychické pohodě.

„Už je to trošku veselejší. I pro kluky je to velké povzbuzení, že už jsme se dostali z těch posledních míst. Čekají nás ale další těžké zápasy," dobře věděl trenér Nových Sadů.

Ten bude možná postrádat oporu zadních řad.

Stoper a kapitán Miroslav Navrátil střídal už ve 28. minutě. „Poranil si nějak třísla, nemohl dál hrát. Uvidíme, jak dlouho bude mimo. Je to pro nás důležitý hráč a lídr," podotkl Trnečka.

SK Hranice – FK Nové Sady 0:1 (0:1)

Branka: 35. Schlimbach. Rozhodčí: Kotala – Šafrán, Dudek. ŽK: Kundrát, Vyka, Malaník – Režný, Schlimbach. Diváci: 196.

Hranice: Tomečka – Širůček (85. Kubica), Kundrát, Čáp, Vyka – Lasovský (67. Kalous), Modelský – Nehyba, Šišlák, Šigut (34. Malaník) – Ferenc. Trenér: Rostislav Sobek.

Nové Sady: Kalina – Kopp, Navrátil (28. Hodis), Samek, Šuba – Dlouhý (69. Andreev), Škoda – Režný, Banasik, Dvorský – Schlimbach (83. Maliňák). Trenér: Karel Trnečka.