Jeho tým na domácí půdě otočil utkání s rezervou HFK Olomouc, která naopak na úvodní vítězství v nové sezoně krajského přeboru stále čeká.

„Byl to vcelku vyrovnaný zápas, který jsme hodně odbojovali. Počasí bylo takové divoké a terén nic moc, takže to bylo takové na vážkách. Ale vyhráli jsme, takže spokojenost," hodnotil neurovnané utkání trenér Medlova Miroslav Večeřa.

Hosté se po úvodní dvacetiminutovce ujali vedení, když po rohovém kopu skóroval Bořil. Domácí však rázem odpověděli, když po centru z levé strany dorazil míč do sítě Klabačka.

V závěru poločasu domácí přidali dva rozhodující údery. Centr z levé strany si do branky nešťastně srazil Reichl a těsně před odchodem do šaten pečetil domácí výhru Svačina, který vystřelil z levé strany a přehodil brankáře HFK Kopřivu.

„Nebyli jsme schopni uhrát žádné osobní souboje a z toho pramenil celý vývoj hry. V prvním poločase jsme ze tří čtyř šancí využili jenom jednu," litoval kouč holické rezervy Jaromír Lukášek.

Ve druhém poločase se hrálo dál otevřeně, ale hosté už nenašli síly na zvrat a Medlov se tak těšil z vítězství 3:1.

„Máme první výhru sezony, takže to je důležité," usmíval se kouč Medlova Miroslav Večeřa.

„Soupeř byl zkušenější a už si to pohlídal. My jsme nedokázali odpovědět vytvořenými příležitostmi ani osobními souboji, takže v tomto je to pro mě zklamání. Domácí vyhráli zaslouženě," uznal trenér HFK Jaromír Lukášek.

TJ Medlov – 1. HFK Olomouc B 3:1 (3:1)

Branky: 24. Klabačka, 40. vlastní Reichl, 44. Svačina – 21. Bořil. Rozhodčí: Kulička – Štětka, Zavřel.

Medlov: Zmund – Demeter, Vašíček, Müller, Obíral – Klabačka (80. Pospíšil), Chudáček, Skopal, Okrouhlý, Vytřísal – Svačina (75. Havlíček). Trenér: Miroslav Večeřa.

HFK Olomouc B: Kopřiva – Procházka (70. Vodička), Grézl, Reichl, Smrček – Bořil, Klobáska, Tošenovský (70. Rychlý), Manina (46. Kamidra), Vaida – Blažkovský. Trenér: Jaromír Lukášek.