Hned druhá minuta určila ráz duelu proti polskému druholigistovi. To se Plšek na pravé straně zmocnil míče a poslal ostrý centr na malé vápno, kde ho bez problémů z voleje umístil do sítě Lukáš Buchvaldek. „První gól byl nádherný, takhle bychom si to představovali v daleko větší míře," zamlouvalo se Jílkovi.

Druhou a poslední trefu pak přidal v poslední minutě prvního dějství Jakub Yunis, při zranění ostatních současná jednička olomouckého útoku, když dorazil do prázdné branky střelu Škerleho. „Už jsem to potřeboval, od toho tam jsem," culil se po zápase mladý forvard.

Další branky již v utkání, které po celou dobu provázel déšť, nepadly. Trenéra Sigmy tak kromě produktivity dvacátníků potěšila hlavně defenziva, Hanáci totiž poprvé v přípravném období neinkasovali. Lví podíl na tom měl i stoper Aleš Škerle. „Řízení obrany od něho očekáváme, ale už jen ta jeho přítomnost a zkušenost vnáší do mužstva určitý klid. Chtěli jsme ho vidět ve větší části zápasu a naprosto plnohodnotně obstál. Vybírání nebude jednoduché, ale ve finále je dobře, když máme čtyři kvalitní stopery," řekl Jílek.

Nutno však dodat, že Poláci na Olomouc kvalitativně neměli, přestože stejně jako ona působí v druhé nejvyšší soutěži. Přesto čtyřicetiletý lodivod soupeře nehodnotil negativně. „Nemyslím si, že by to bylo úplně slabé mužstvo, v přípravě mělo dobré výsledky. Navíc loni bojovalo o postup do Ekstraklasy," uzavřel.

SK Sigma Olomouc – GKS Katovice 2:0 (2:0)

Branky: 2. Buchvaldek, 45. Yunis. Rozhodčí: Julínek. Diváci: 350.

Sigma: Buchta – Hála, Radakovič, Škerle (69. Šindelář), Falta (69. Štěrba) – Habusta, Sladký (69. Houska) – Buchvaldek (77. Hladík), Plšek, Petr (69. Zahradníček) – Yunis (77. A. Ševčík). Trenér: Václav Jílek.

Katovice: Nowak (46. M. Abramowicz) – Czerwiński (73. Kochański), Kamiński (46.Praznovsky), Garbacik (60. Jurkowski), D. Abramowicz – Pielorz (60. Duda), Foszmańczyk (46. Kalinkowski) – Mandrysz (46. Bębenek), Goncerz (73. Sawicki), Prokić (46. Zejdler) – Sobków (46. Wołkowicz). Trenér: Jerzy Brzeczek.