Hanáci si rozhodně nemohli stěžovat na nevydařený vstup do zápasu, hned v úvodní čtvrthodině hrozili v těsné blízkosti branky Šuba a dvakrát Režný, ale gólové radosti zamezil brankář Opavy Godula či nepřesnost zakončení. „Měli jsme tři super šance, ale ani jednu jsme nedali. Pak jsme sice šli do vedení, ale soupeř nás po přestávce přehrál," posteskl si trenér Nových Sadů Karel Trnečka.

Ve 28. minutě se Olomouckým zadařilo po standardní situaci. Nakrátko rozehraný roh proměnil v gól střelou z úhlu Marek Banasik, do pauzy už ale Nové Sady svůj náskok zvýšit nedokázaly. Na druhé straně hrozil těsně před koncem první půle Gebauer, ale jeho střela ze strany vápna mířila vedle.

Brzy po přestávce Opavané srovnali skóre. Přízemní centr Uvíry z levé strany směřoval na zadní tyč, kde se Večeřek natlačil před Šubu a s přehledem uklízel do prázdné části branky.

Domácí měli dvě šance získat zpět vedení. Útočník Tomáš Režný se dostal do sóla, prostor pro zakončení mu však obrana Opavy zavřela, v rychlém sledu tak pálilo duo Škoda – Šuba. Obě rány gólman Godula vyrazil před sebe. Poslední pokus měl Kryl, ale míč poslal pouze nad branku.

Davidu Alexovi se opavského brankáře přece jen podařilo překonat, jenže pomezní sudí sporně posoudil těsný ofsajd a tak byla radost domácího týmu a fanoušků nakonec zbytečná. V poslední dvacetiminutovce Opava převzala iniciativu a souboje vyznívaly lépe pro hosty. Hanákům se nedařily útočné ani obranné standardní situace a po rohu také inkasovali. Deset minut před koncem hlavičkoval na zadní tyči nehlídaný Gebauer a Opava vedla. Pojistku přidal krásnou střelou do šibenice v samotném závěru Patrik Pavelka. Roztrpčení a zklamaní hráči Nových Sadů ještě chvíli debatovali po zápase na střídačce, prosluněný den si naopak třemi body na divizní konto vylepšili svěřenci trenéra Hrabiny. „Soupeř byl nepříjemný. Gólman nás podržel a to rozhodlo zápas. Ve druhém poločase jsme vytěžili z minima maximum a dali jsme tři góly a pohlídali jsme si to," glosoval zápas kouč Opavy a dodal: „Byl to jeden z nejkvalitnějších protivníků, se kterými jsme hráli. Udivuje mě, že jsou na posledním místě," řekl šéf hostujícího týmu.

S pouhými dvěma body v tabulce není situace v novosadském celku dobrá, i zkušený trenér Karel Trnečka marně hledá východisko. „Kvůli klukům mě výsledek mrzí. Hodně se snažili. Ale dva hráči nám odjeli na dovolenou, dva skončili a další se urazil. Je to zase složité. Musíme poctivě trénovat a zkusit to zlomit," prohlásil Trnečka. Sebedůvěra týmu ale klesá. „Je to jasné, projeví se to v proměňování šancí. Hráči chtěli enormně uspět, ale šance neproměnili. Fotbal je někdy krutý, nedá se nic dělat," smutně uzavřel olomoucký kouč.

FK Nové Sady – SFC Opava B 1:3 (1:0)

Branky: 28. Banasik – 56. Večeřek, 80. Gebauer, 88. Pavelka. Rozhodčí: Kaloč – Slaminka, Dudek. ŽK: Škoda, Maliňák – Mezera, Berger, Gebauer, Večeřek. Diváci:105.

Nové Sady: Zbořil – Banasik, Navrátil, Samek, Maliňák (87. Kelar) – Andreev (78. Dlouhý), Škoda – Alexa, Kryl (81. Dvorský), Šuba – Režný. Trenér: Karel Trnečka.

Opava B: Godula – Farský, Rychnovský, Dřizgevič, Mezera – Berger – Večeřek, Gebauer, Uvíra (89. Krivčík) – Pavelka, Helebrand (71. Ivan). Trenér: Lubomír Hrabina.