„Oni málo bránili, my jsme málo bránili. Pro oko diváka dobré, pro nás obránce těžké,“ okomentoval nevídanou přestřelku kapitán Hanáků Radim Kučera.

FOTO a REPORT ze zápasu Sigma - Příbram

Příbram vám dala celkem osm gólů. Čím si to vysvětlujete?
Hrají ofenzivní fotbal. Dali čtyři kousky Jablonci, vstřelili dva góly na Spartě. Asi ne nadarmo je to útočné mužstvo. My jsme si tím také nedokázali poradit, ale na rozdíl od Sparty nebo od Jablonce jsme dali čtyři góly a remizovali.

Zároveň ale byla asi chyba i ve vašem bránění…
Já samozřejmě vím, že když dostaneme čtyři góly, tak je to chyba v našem bránění. Na druhou stranu jsme čtyři góly dali. To, že ten fotbal byl ofenzivní a že mohl klidně skončit osm osm, je druhá stránka věci. Takže z tohoto pohledu pro diváka asi dobré.

Mate bod a stále nejste zachránění. Co to pro vás znamená?
Chtěli jsme samozřejmě uhrát tři body. Ale věděli jsme, že Příbram je nepříjemný mančaft. Potvrdili to v posledních kolech, jsou na pátém místě. Věří si, kombinují a je na nich vidět herní pohoda. Na druhou stranu je pravda, že jsme o jejich kvalitách věděli, a přesto si to nedokázali pohlídat. Když jsme doma vedli, měli jsme si to víc ukočírovat. Ale každý bod se počítá, teď máme doma Bohemku a to bude další klíčový zápas.

Nenechali jste se až příliš strhnout vývojem zápasu?
Tak strhnout. Oni byli asi strhnutí také. Hrálo se nahoru dolů. Dnes to bylo prostě bez bránění. I když si něco na hřišti řekneme, kde se máme posunout, co máme dělat, tak se to potom vyvine tak, že se míč špatně odrazí. Zkrátka oni málo bránili, my jsme málo bránili. Pro oko diváka dobré, pro nás obránce těžké.

Ondřej Kašlík