V sobotu dokázal Sigmu podruhé obrat o všechny body Přerov, který tak na jaře zůstává stoprocentní, co víc, bez jediné inkasované branky.

V Lutíně Viktorka zvítězila 3:1, tentokrát na domácím hřišti opět vyhrála o dva góly – 2:0. Oba duely měly dle trenéra Lutína Davida Rojky společného klíčového jmenovatele, kterým byl první přerovský gól.

„Přerov u nás zalezl, my jsme tlačili, ale soupeř dal první gól. Zápasy to byly de facto podobné. Soupeř má zkušené soubojové hráče. My jsme zase kvalitní na míči. Přerov to dnes ukopal,“ řekl po sobotním utkání kouč Sigmy.

O zásadní první gól Viktorie se ve 27. minutě postaral Petr Bogdaň. Zkušený defenzivní hráč si v brejku krásně obhodil obránce, zařadil takový rychlostní stupeň, jaký od něj snad nikdo z přítomných nečekal a překonal hostujícího gólmana Nejezchleba.

„Taky jsem si vzpomněl na svoje mladá léta. Musel bych hodně zahrabat v paměti, kdy jsem měl takový sprint. Vyšťavil mě na dlouhou dobu. To jsem na sobě cítil, že jsem toho měl dost. Ale jsem rád, že to skončilo gólem,“ usmíval se Petr Bogdaň.

Ten se do základní sestavy vrátil po dlouhodobějším zranění na post středního záložníka. Dříve spíše stoper by měl pozvednou hru přerovské středové řady, zatím se mu to daří výborně.

„Jsem na to zvyklý z předešlých angažmá, takže to pro mě není nic nového. Jen mi ještě chybí fyzička. Po zranění to ještě není optimální, ale pomalu se do toho dostávám,“ prozradil třiatřicetiletý fotbalista, který si v dresu Hlučína zahrál i druhou ligu.

Iniciativa poté byla spíše na straně Lutína, ten měl však v zakončení smůlu. Největší šanci měli hosté po hodině hry, to když Körner v obrovské šanci trefil pouze na brankvé čáře stojícího spoluhráče Šnejdara. Místo gólu se tedy pískal ofsajd.

Fotbalisté FK Kozlovice (ve žlutém) doma porazili SFC Opava B 3:0
Kozli doma válí dál. Galetka hattrickem sestřelil opavské béčko

NA KRÁSU SE NEHRAJE

A protože Sigma z následného tlaku nevytěžila nic, Přerov rozhodl v 87. minutě. Po nakopávané standardce zachoval klid ve vápně střídající Tomáš Malenda a uzavřel na konečných 2:0 pro domácí.

„Lutín držel balon na kopačkách, my jsme hráli z bloku to, co jsme si řekli. Snažili jsme se vyrážet do brejků. Podařilo se nám dát gól, oni znervóznili. S míčem jsme se moc nepotkávali, ale ubojovali jsme to až do konce,“ byl spokojen Petr Bogdaň.

„Bohužel na krásu se nehraje, na to jsme dojeli. Měli jsme malý důraz ve vápně, nedali jsme dvě nebo tři stoprocentní šance. Přerov hrál to, co potřeboval. Dal první gól, pak zalezl. Nedůraz nás stál tři body,“ mrzelo lutínského trenéra Rojku.

„Máme i početnou marodku, chybějí nám dva klíčoví hráči. Vojta Šoupal a stoper Chrást, ten kádr nemáme až tak široký,“ doplnil kouč.

Viktorce zase kvůli zranění chyběl gólman Bělík. Držitele dvou čistých kont z jara ale zaskočil Michal Březina, který vytáhl i pár těžkých zákroků. Přerov se tedy drží na třetí příčce krajského přeboru, Lutín má přes prohru pohodlný náskok na čele.

„Cílem je soutěž vyhrát. Asi se o to popereme s béčkem Holice. Postup zatím necháváme otevřený. Zatím nevíme, jak vše bude vypadat,“ uzavřel David Rojka.

1. FC Viktorie Přerov – TJ Sigma Lutín 2:0 (1:0)

Branky: 27. Bogdaň, 87. Malenda. Rozhodčí: Bartuněk – Kološ, Slota. ŽK: Koplík – Gallik, Skopalík. Diváci: 250.
Přerov: Březina – Koplík, D. Hrabal, Václavíček, Bubeník – Blažkovský (88. Lýsek), Bogdaň (73. Malenda), Rybka, Zimčík (28. Horák) – Koller, D. Chuda (57. T. Chuda). Trenér: Richard Švěhlík.
Lutín: Nejezchleb – Šnejdar (67. Pavlík), Körner, Skopalík, Gallik (75. Volf) – Prucek, Skoumal, Vymazal, Schön – Brázdil, Los. Trenér: David Rojka.