Velká sláva se chystá na sobotu v Přáslavicích. V rámci okresního přeboru se tam od 10 hodin utkají domácí fotbalisté se Sigmou Hodolany. Utkání bude v rámci projektu Můj fotbal živě přenášet přímým přenosem Česká televize. Komentovat budou Vlastimil Vlášek a Luděk Zelenka, na místě bude také studio, jaké znají fanoušci z ligových či mezinárodních utkání.

Projekt na Můj fotbal živě, který mapuje fotbalový život v nejnižších českých a moravských soutěžích, zavítá do Olomouckého kraje poprvé. „Je to zásluha předsedy pana Kalába. Zájem o tyto přenosy je samozřejmě velký,“ řekl sekretář OFS Lukáš Bartoň.

A proč padla volba právě na duel Přáslavic s Hodolany? „V Přáslavicích slaví shodou okolností 60 let vzniku fotbalového oddílu a příběh Hodolan, je také dobře známý. Jde o nejstarší olomoucký klub, který před několika lety doslova vstal z popela. K tomu má navíc na takovou soutěž nevídanou fanouškovskou základnu. Takže bude zaručena skvělá kulisa,“ vysvětlil Bartoň.

Do Hodolan vskutku chodí na okresní přebor více než slušné návštěvy. Poslední utkání s Příkazy vidělo 350 diváků a stovky jich jezdí i na venkovní zápasy. „Navíc jde skutečně o fanoušky nikoliv jen diváky. Povzbuzují a občas připraví i nějakou choreografii nebo pyrotechnickou show. Ta je ale pro televizní utkání domluvena až po zápase,“ usmál se Bartoň.

Josef Lébr
Zablokoval prodej Sigmy Lébr? Ex-majitel stále může rozhodovat o akciích

Návštěva se v Přáslavicích ale i tak očekává vysoká. I proto domácí klub čeká řada netradičních organizačních povinností. „Starostí je s přípravou docela dost. Přiznám se vám, že jsem pár nocí nespal,“ smál se předseda František Beláček. „Musíme zajistit parkovací plochy, daleko více stánků s občerstvením, ať už jde o pivo, nebo nejrůznější pochutiny z udírny. Dál jsou to také VIP prostory a zkrátka nepřijdou ani děti, měla by být například cukrová vata,“ odtajnil část příprav přáslavický funkcionář.

Fanoušci se mohou těšit na řadu osobností z olomouckého fotbalového života. „Dorazit by měli Petr Uličný, Leoš Kalvoda, Radek Drulák, David Rozehnal a další. Pozvali jsme i pana Brücknera, tak uvidíme, jestli dorazí,“ doplnil sekretář Bartoň.

Program v Přáslavicích začíná už v 9 hodin a pro děti bude připraven ukázkový trénink s trenéry z Regionální fotbalové akademie. „Bude to především pro příchozí děti, aby si mohli fotbal vyzkoušet. Takže kopačky určitě vezměte s sebou,“ připomněl Bartoň.

Ilustrační foto
Kam o víkendu? Na Veggie Fest, Traktor či selský trh