„Byl jsem docela hodně unavený, ale vždycky jsem se vydýchal a snažil jsem se tam nechat všechno. Bohužel jsem nedal gól, takže to asi nebylo moc dobré," trpce se pousmál Navrátil po skončení středečního duelu, který ovládli Západočeši těsným skóre 1:0.

Skóre bylo velice těsné, jak jste viděl zápas po herní stránce?
Byl to dobrý fotbal na obě strany. My jsme hráli důrazně, a to soupeři moc nesvědčilo. Bohužel Plzeň hodně hrozila ze standardek a těch měla dost. To byla naše chyba, že jsme jim dovolili hodně standardek, protože jsme věděli, že to umějí kopat. Měli to dobře sehrané.

Ve druhém poločase si Plzeň vytvořila veliký tlak, ale gól z toho i díky brankáři Zlámalovi nakonec nebyl.
Jednu chvíli nás zatlačili a my jsme potom už čekali i na brejk. Já jsem měl velkou šanci, kterou jsem měl lépe vyřešit. Místo nahrávky jsem to měl sám zabalit. Škoda.

Poté, co Horváth neproměnil penaltu, začal jste věřit, že by se vývoj zápasu nakonec mohl překlopit ve váš prospěch?
Když nedali penaltu, tak já jsem cítil, že to už zlomíme, že to musíme urvat, protože štěstí stojí na naší straně. Bohužel ale přišel gól ze standardky.

Rozhodly nakonec plzeňské zkušenosti?
Zkušenosti mají, my jich máme méně, ale myslím, že na hřišti jsme se dneska všichni prali, šlo to vidět a doufám, že to všichni ocenili. Kdybychom dali gól, tak by to asi bylo jiné. Bylo to o tom jednom gólu, dali ho oni a vyhráli.

Vy jste patřil mezi nejaktivnější hráče celého zápasu. Cítil jste se na hřišti dobře?
Ano, i ne. Byl jsem docela hodně unavený, ale vždycky jsem se vydýchal a snažil jsem se tam nechat všechno. Bohužel jsem nedal gól, takže to asi nebylo moc dobré.

Dvě kola před koncem jste si s největší pravděpodobností zavřeli dveře do pohárové Evropy. Mrzí vás to hodně?
Zklamání to je, ale na druhou stranu šance pořád je. Liberec teď hraje v Plzni a ta ten zápas určitě nevypustí. Když se Příbram do té doby nezachrání, tak bude pro Liberec v posledním kole taky těžkým soupeřem. My jedeme vyhrát do Jablonce a musíme uspět i doma s Budějovicemi, abychom sezonu zakončili se ctí. Určitě v těch dvou zápasech necháme všechno.

Nesrazila vás prohra s Plzní do kolen?
Teď nás určitě srazila, ale do neděle se musíme oklepat. Já věřím, že jsme schopni v Jablonci uspět a že tam necháme všechno. Když se k nám přikloní štěstí v koncovce, tak si myslím, že uspějeme.