„Jsem moc spokojený. Na tento zápas jsme se dost připravovali. Vyhráli jsme 1:0 nad těžkým soupeřem. Ani herní projev nebyl vůbec špatný. Nikdo se nezranil a všichni, co byli na hřišti, podali velmi dobrý výkon," nechal se slyšet Machala.

První půle nabídla vyrovnaný fotbal bez větších šancí. Ke konci poločasu začala být nebezpečnější Holice, ale ve finální fázi jí chyběla větší přesnost. V aktivní hře Holičtí pokračovali i po přestávce a ve 48. minutě se dočkali zasloužené odměny. Rohový kop Čtvrtníčka prodloužil Murin a na brankové čáře dorazil míč Michal Kovář.

Po inkasovaném gólu favorit z Hradce přidal, žádnou vyloženou šanci si však nevypracoval. Naopak Holice mohla svůj náskok ještě zvýšit. Největší šanci měla na noze posila z Frýdku-Místku Matěj Biolek, pravý záložník domácích ovšem Lindra nepřekonal.

I tak se ale Holice mohla těšit z cenného vítězství nad Hradcem, pro který byl zápas na Hané generálkou na ligový zápas v Plzni.

„Samozřejmě je krásné, že jsme vyhráli, ale pořád je to jenom příprava. Teď nás čeká pohárový zápas v Mikulovicích a tam bude důležité, abychom vyhráli," uvědomuje si Machala, který již několik týdnů marně vyhlíží příchod očekávaného útočníka. „Bylo tam jedno jméno, ale nevím, jak to vypadá. Dostal jsem informaci, že by měl příští týden přijít nějaký Rus," uvedl holický lodivod.

Zápasem proti Hradci pro Holici skončilo přípravné období, během kterého Hanáci sehráli šest zápasů s bilancí čtyř výher a dvou remíz. „Příprava proběhla v pořádku. Kromě zranění Tögla, který už začal trénovat, žádné problémy nemáme a snad to tak i zůstane," věří Machala.

Jeho tým nyní čeká 1. kolo Poháru České pošty v Mikulovicích a v neděli 5. srpna druholigová premiéra ve Znojmě. První domácí zápas Hanáci odehrají za necelé tři týdny se Zlínem.

Autor: ONDŘEJ KAŠLÍK

1. HFK Olomouc – FC Hradec Králové 1:0 (0:0)

Branka: 48. Kovář.

HFK: Šrom – Kopecký, Čep, Murin, Šimko – Biolek, Kobylík (74. Hromek), Kovář, Bednář – Čtvrtníček, Žondra (81. Chmelo). Trenér: Oldřich Machala.

Hradec: Lindr – Holeš, Fukal, Hochmeister, Poděbradský – Štěpán (79. Jedunov), Harba, Strnad, Klapka (47. Šisler), Zelený (62. Voltr) – Dvořák (68. Uškovič). Trenér: Jiří Plíšek.