Zdeňku, berete bod se Spartou pozitivně?

Samozřejmě druhý poločas byla Sparta jednoznačně lepší a my jsme ke konci jenom odkopávali balony, takže ten bod bereme. Kdyby dal Doli (Martin Doležal, pozn. red.) druhý gól, tak bych věřil, že vyhrajeme. Nevím, jestli gól Sparty náhodou nebyl z ofsajdu, ale to se nedá nic dělat. Chtěli jsme vyhrát, bod ale bereme.

Podle opakovaných televizních záznamů gól Sparty z ofsajdu skutečně byl. Navíc to byla první střela hostů na olomouckou branku. Berete to jako velkou smůlu?

Byla to první střela a zase z toho byl hned gól, ale vím, že to letělo úplně za tyč. Ve druhém poločase jsem už měl zase štěstí. To, co mi tady bylo vytýkáno, že nemám to patřičné štěstí, tak si myslím, že jsem to patřičně potrénoval a dneska to štěstí měl (úsměv).

Narážíte na jedovatou střelu Váchy, kterou jste s obtížemi vytěsnil nad břevno?

Přesně tak, protože ta hodně zaplavala a tam to štěstí určitě bylo. Potrénoval jsem štěstí a dneska jsem ho měl.

Další velkou šanci měl Bednář, proti kterému jste vytáhl reflexivní zákrok.

Byl to centr z levé strany, já jsem se přemisťoval a Bednář to z jedničky trefil na tyč. Já jsem to naštěstí reflexivně, tuším, že špičkou kopačky, vytěsnil.

Když se podíváme na výkon obrany, tak to byla jiná Sigma než v minulých zápasech. Jste spokojen?

Klobouk dolů před klukama, protože Sparta je v obrovském laufu. Obrana zahrála výborně a až na dvě šance nic nepustila. Dneska obránci velký palec nahoru (úsměv).

Projevila se na kvalitní obraně i právě staronového trenéra Zdeňka Psotky?

Změnili jsme tam nějaké věci a bylo to jako vždy, když přijde nový trenér. Byl to takový impuls pro hráče a myslím, že to dnes bylo vidět. Bylo tam srdce a bojovnost, diváci nám zatleskali, takže můžeme být všichni spokojeni.

Vy jste po delší době šel do branky Sigmy v ligovém zápase. Kdy jste se to dozvěděl?

Den před zápasem, ale připravoval jsem se celý týden. Věděl jsem, že se Spartou budu mít hodně práce a myslím, že až na ten jeden gól jsem to zvládl.

Překvapilo vás, že jste dostal šanci?

Já jsem se připravoval jako každý, ale trenér Kotůlek prostě stavěl Blážu (Martin Blaha, pozn. red.). Já to beru sportovně, nejsem člověk, který by si stěžoval nebo brečel do novin. Makal jsem na trénincích a bral jsem to pořád za ten správný konec.

Hecoval jste spoluhráče, aby podali maximální výkon?

Samozřejmě, já jsem takový hecíř (směje se). Důležité je to ale až na tom hřišti, můžeme se hecovat v kabině i na trénincích, ale to důležité přijde až na hřišti, tam leží ta pravda. Dnes tam bylo obrovské srdce. Kvalita Sparty je samozřejmě vyšší než na naší straně, ale tím srdcem jsme to zvládli.

Může být tento výkon odrazovým můstkem do dalších zápasů?

Rozhodně! Uhrát se Spartou remízu dokázaly v sezoně před námi, tuším, jen dva mančafty, takže to je obrovský impuls. Nálada bude výborná. Teď je reprepauza, tak se nachystáme na poslední dva zápasy podzimu, které jdeme zvládnout.

Jak hodnotíte atmosféru na Andrově stadionu?

Na Spartu tady jsou fanoušci vždycky výborní a my jsme se na to hrozně těšili, protože poslední dobou diváci nechodí. Ale já se jim, myslím, ani nedivím. Dnes pro fanoušky palec nahoru.