„Ale byl to těžký zápas, balon zadrhával na vyšším trávníku a soupeř byl dobře organizovaný,“ cenil si druhého vítězství v přípravě Polom.

Kromě výhry je pětadvacetiletý obránce spokojen i se svým zdravotním stavem.

Po operaci menisku je konečně stoprocentně v pořádku, což nebývalo zvykem. I proto zatím v nejvyšší soutěži odehrál pouhých 43 zápasů, byť byl v kádru áčka Sparty již od svých osmnácti let.

„Měl jsem vždycky ty nejvyšší ambice, ale brzdila mě zranění. Když jsem byl zdravý, všude jsem hrál, ať už v Boleslavi nebo Hradci. Věřím tomu, že už budu dobrej, že ukážu, co ve mně je, a bude se nám dařit,“ řekl klubovému webu stoper, kterého zlákal kouč Václav Jílek.

Fotbalisté z Olomouckého kraje (v bílém) v prvním zápase základní skupiny prohráli v Istanbulu se Španělskem 1:4
Nepříjemný start na Euru amatérů. Sebevědomí Španělé si s Čechy poradili

Poloma dobře zná.

„Ještě jsem měl další možnosti, ale rozhodlo to, že mě trenér Jílek kontaktoval ještě v době, když jsem byl zraněný,“ prozradil.

„Jsem rád za jeho důvěru, přece jenom jsem teď půl roku nehrál, takže je riziko si vzít hráče po zranění. Já udělám maximum pro to, aby byl se mnou spokojený,“ dodal bývalý mládežnický reprezentant, jenž na hřišti působí, jako by byl v Olomouci již několik let.

Řízení defenzivy, dirigování spoluhráčů či motivační pokyny, to je jeho devízou.

„Stopeři musí hru organizovat, dirigovat, takový jsem odmala. V mládeži jsem byl v podstatě vždycky všude kapitán, takže myslím, že tohle mám v sobě,“ potvrdil Polom.

Extrémní překážkový závod Geroy v Přerově
Extrémní Geroy: ostnaté dráty, bahenní lázeň a na závěr spolkni červa

I díky tomu si jej prvoligový nováček vybral, po odchodu Martina Šindeláře totiž klasický hecíř v kádru chyběl. Nyní by důrazný levák mohl vytvořit velmi zajímavou dvojici s Urošem Radakovičem.

„Je tady kvalitní tým, myslím, že by to mělo být dobré. Rád bych, aby byla Sigma časem tam, kde dřív,“ uzavřel Polom.