Domácí hned v úvodu dvakrát zahrozily střelami těsně vedle branky, ale již ve 12. minutě se ujaly vedení, kdy nakopnutý míč Sehnalové od postranní lajny letěl do branky Ondruchové přímo pod břevno a překvapil tak nejen brankařku, ale i všechny na hřišti.

O šest minut později po zahraném rohovém kopu domácích míč propadl až na malé vápno a nepozorná novosadská obrana nechala Bayerovou dorazit míč do brány – 2:0. Domácí hrály velice pohledný fotbal, novosadské hráčky působily ospalým dojmem a svým nedůrazem zaslouženě v prvním poločase prohrávaly.

Ve druhém poločase se ale role družstev vyměnily, hráčky Nových Sadů přidaly na tempu, domácí jim postupně přestaly stačit a došlo tak k obstřelování domácí brány. V 67. minutě se míče zmocnila rychlá Marková, po levé straně utekla obránkyním, míč zatáhla až do vápna a podél vybíhající gólmanky poslala míč s jistotou do brány – 2:1.

Vyrovnávací gól v 75. minutě zařídila Strnadlová, když se ve skrumáži před domácí brankou nejlépe orientovala a míč doklepla do brány. Po další jedovaté střele Markové v 81. minutě brankařka stěží vyrazila míč před sebe a aktivní dobíhající Kubová střelou k tyči zvrátila stav na 3:2 pro Nové Sady. Vzápětí během dvou minut přidala dva góly Mokrušová a bylo hotovo.

V sobotu 10. září v 16 hodin hostí Nové Sady lídra soutěže – družstvo FK Holešovské Holky.

TJ Rakovec Kotvrdovice – FK Nové Sady 2:5 (2:0)

Branky: 12. Sehnalová, 18. Bayerová – 83. a 84. Mokrušová, 67. Marková, 75. Strnadlová, 81. Kubová. Rozhodčí: Kolář – Ježek, Flek. Diváků: 30

Kotvrdovice: Hloušková, Svobodová, Vágnerová, Musilová, Zouharová Bayerová, Čtvrtníčková, Braunšlegerová, Klímová, Konečná, Sehnalová, Brodecká, Valenčíková, Jalová. Trenér: Hédl Zdeněk.

Nové Sady: Ondruchová, Vytřísalová, Kubová, Balusová, Slaninová, Kopečková, Harenčáková, Mokrušová, Barošová, Hrabalová, Marková, Strnadlová, Nesňalová, Janíčková, Opletalová. Trenér: Rücker Pavel.

Marcela Míšelnická