„Už jsem to potřeboval. Začátek jara jsem nechytil ideálně, doufám, že gól mi teď pomůže,“ prohlásil upřímně rodák z Jasenné.

„Trenér nám hodně vyčítá, že to často jen drbeme kolem vápna, tak jsem se snažil co nejvíc střílet. Spadl tam aspoň ten jeden gól,“ popisoval svou pátou branku v ročníku.

Jeho radost však trvala jen pár sekund, než Karviná zničehonic vyrovnala.

„Přišla nekoncentrovanost, hnali jsme se zbytečně dopředu za druhým gólem. To se nám nesmí stávat, abychom do dvou minut inkasovali. To prostě nejde,“ zlobil se Plšek.

Jakub Řezníček (vpravo)
Nabroušený Řezníček: Co je to za otázky? Předvedli jsme dobrý výkon!

Začal jsem od nuly a budu v tom pokračovat

Se svou půlhodinkou však mohl být spokojen. Kromě gólu se zaskvěl ještě jednou pěknou střelou a pomohl celkovému tlaku Hanáků. Takhle má vypadat výkon náhradníka, jenž se nehodlá smířit se svou rolí.

„Každý hráč, který nehraje, je naštvaný. Ale de facto mi to asi pomohlo, uvědomil jsem si pár věcí, začal jsem od nuly. A budu v tom pokračovat,“ vyhlásil odhodlaně.

Teď ještě aby se k Plškovi přidali i ostatní…

„Povedl se nám akorát první zápas s Plzní, za ten jsme byli chválení, ale asi přišlo trochu uspokojení. Každý si musíme sáhnout do svědomí a začít zase pracovat tak, jak máme. Protože ty poslední naše výkony neměly kvalitu,“ řekl.

Nervozitu z toho, jak se vyvíjí čelo tabulky, však necítí.

„Vůbec ne. Máme čtrnáct dní na to, abychom se dali do pořádku a začali zase hrát ten náš fotbal. Jedem na Duklu a máme doma Jihlavu. To musíme zvládnout,“ uzavřel Plšek.

Trenér Karviné Josef Mucha
Sigma formu brzy najde, věří olomoucká legenda Mucha