ČTĚTE TAKÉ: Uličný: Porážku beru i na sebe

Kdo by si pustil vedle sebe zápasy se Žižkovem a Libercem, nevěřil by že v modrém hraje ten samý tým.

Hanáci byli sebevědomí, drželi míč a kombinací tlačili Liberec k jeho vápnu.

Po pěkných akcích pálil dvakrát Rossi, ale Sigma paradoxně šla do zaslouženého vedení po chybné rozehrávce Slovanu, kterou vystihl Ordoš a procedil míč přes brankáře Bičíka.

Liberec měl v prvním dějství jedinou vážnější šanci, ale Sigmu zachránil Zlámal a Štajnerova dorážka skončila nad brankou.

Jinak to byli spíš Hanáci, kdo se cpal do zakončení a chtěl další góly. Schulmeister se pěkně uvolnil, ale střílel mimo. Varadiho ránu zase vyrazil brankář Slovanu.

Druhá půle to byla jiná opera.

Liberec zapnul na plné obrátky a dokázal, že je právem jedním z vážných uchazečů o titul.

Breznaník, který si v prvním poločase proti Janotkovi téměř nekopnul, se přesunul doleva, kde měl více prostoru. Nejdřív z úhlu pálil vedle, ale o chvíli později dostal znovu míč do prostoru a tentokrát už proti Zlámalovi našel recept.

A bylo hůř. Zprava odcentroval vynikající Gebre Selassie přesně na hlavu Rabušice a během tří minut Sigma prohrávala.

Ne ovšem na dlouho. Navrátil zatáhl míč po pravé straně, dal pod sebe Rossimu, jehož centr proskotačil vápnem až k Ordošovi a ten znovu s trochou štěstí procpal balon přes Bičíka do sítě.

Otevřený zápas gradoval a nakonec ho rozhodl geniální hlavičkou do protipohybu Zlámala Jiří Štajner. Na centr Rilkeho si počíhal za zády Koutného a holou hlavou uklidil míč k tyči.

Hanáci se vrhli dopředu, ale Liberec prokazoval vysokou třídu. Sigmu do tlaku nepouštěl.

Dalekonosný pokus Heinze, stejně jako Rossiho bomba se neujaly.

Naopak v nastaveném čase Slovan svou výhru ještě pojistil čtvrtým gólem z kopačky střídajícího Musiola.

Jsme silné mužstvo, řekl si Liberec v kabině

„Z vítězství jsme samozřejmě šťastní. První poločas jsme odehráli hodně špatně. Vepředu jsme se nedostali prakticky k ničemu a navíc jsme soupeři nabídli obrovskou chybou vedení,“ říkal po duelu trenér Liberce Jaroslav Šilhavý.

Ve druhém poločase však jeho tým jasně ukázal, proč je letos v tabulce tak nahoře.

„V kabině jsme si řekli, že jsme silné mužstvo, které chce hrát nahoře a myslím, že to všichni pochopili. Na hřišti to pak i bylo vidět, přišlo tam jiné mužstvo. Do své režie to vzal hlavně Jirka Štajner a sekundoval mu Lukáš Vácha, i hráči, kteří přišli na hřiště, tak měli na vítězství podíl. I když po dvou našich gólech Olomouc vyrovnala, tak jsme dál šli za vítězstvím, které jsme nakonec uhráli,“ pochvaloval si.

Uličný: Naše obrana zklamala

Jeho protějšek Petr Uličný byl naopak pochopitelně smutný.

„Čekali jsme, že to bude těžké utkání, protože Liberec je kvalitní tým, který hraje o titul a hlavně ve druhém poločase ukázal, že právem,“ podotkl Uličný.

„Po prvním poločase, kdy jsme vedli 1:0 jsem věřil, že by to Liberec mohl trochu otevřít a my je mohli z brejku trochu potrestat. Bohužel se to nepodařilo. Gól na 1:1 nás trochu zaskočil. Navíc jsme hned dostali i druhý. Naše obrana tentokrát zklamala, protože tam nebyli vykartovaní hráči,“ připomněl Uličný absence Škerleho a Vepřeka.

„Dokázali jsme pak sice ještě vyrovnat, ale Štajner, který odehrál velmi dobrý zápas, nakonec rozhodl. V závěru už to byl od nás vabank. Nepomohla nám ani změna rozestavení na 442,“ konstatoval kouč Olomouce.

SK Sigma Olomouc – FC Slovan Liberec 2:4 (1:0)

Branky: 25. a 61. Ordoš – 53: Breznaník, 56. Rabušic, 70. Štajner, 90. Musiol.

Rozhodčí: Jílek – Lakomý, Štěrba. ŽK: Ordoš – Šural. Diváků: 6828.

Sigma: Zlámal – Janotka, Kučera, Koutný, Hála – Pospíšil (78. Klesnil), Rossi – Schulmeister, Navrátil (62. Heinz), Varadi (70. Podaný) – Ordoš. Trenér: Petr Uličný.

Liberec: Bičík – Gebre Selassie, Nezmar, Kelič, Fleišman (55. Rilke) – Janů (46. Bosančič) – Šural, Vácha, Štajner, Breznaník – Rabušic (89. Musiol). Trenér: Jaroslav Šilhavý.