„Říkal jsem rozhodčímu, že mě hráč drží. On se pak trochu leknul a já se dostal tělem před něj,“ vysvětlil Ordoš tajemství svého gólu.

Podle zkušeného útočníka byla po divokém průběhu remíza spravedlivá.

„Příbram hraje dobrý fotbal a určitě by si tady nezasloužila prohrát. I přes náš tlak a šance je ta remíza spravedlivá,“ prohlásil.

Jak byste zhodnotil divoký zápas s Příbramí?
Zpohledu diváka asi fantazie. Pro nás škoda. Nemůžeme doma dostat čtyři góly. Obrana je na domácím hřišti základ úspěchu. My doma vždycky dáme gól, ale musíme hrát dobře dozadu. My jsme ale v obraně totálně propadli.

V čem je podle vás síla Příbrami?
Já jsem jim to říkal už o poločase. Oni mají takový lauf, že se jim všechno odrazí. Všechno jim sedne, lepí jim to, viz čtvrtý gól. Ale hrají dobrý fotbal a určitě by si tady nezasloužili prohrát. I přes náš tlak a šance je ta remíza spravedlivá.

I když jste většinou dotahovali, šancí jste měli více než soupeř. Věřili jste si, že by z toho mohla být víc než remíza?
Já jsem věřil, že to ještě dokážeme otočit. Měli jsme hodně gólovek, také hodně nedotažených akcí. Spoustu brejků, které nám vykopávali na malém vápně. Škoda. Na druhou stranu to byl fantastický zápas pro lidi.

V první půli jste dvakrát vedli. Nechali jste se strhnout hrou?
Vůbec ne. My jsme prostě dvakrát chybovali dozadu. To se nemůže stát. Dáme gól, za dvě minuty dostaneme. Z toho pak pramenila i ta třetí branka. Byli jsme z toho vykolejení. Už jsme byli rádi, že je poločas. Trenér musel zvýšit hlas v kabině. Ve druhé půlce jsme chtěli aspoň vyrovnat. Bohužel pak dali šťastný gól, když to tečoval Zdena Zlámal hráči přesně na nohu.

Soupeř se v prvním poločase velmi snadno dostával do šancí. Čím si vysvětlujete?
Špatně jsme je dostupovali. Oni měli hodně prostoru. Celkově to bylo dozadu hodně špatné. Hlavně první poločas. Na druhou stranu padlo osm gólů. To je na českou ligu nadstandard.

Jaké byly souboje s příbramskými stopery?
Ty souboje jsou každý zápas stejné. Beci necouvnou ani metr. To bylo i dneska. Já myslím, že Zdena Klesnil se s tím dobře popasoval. Já jsem měl první půlku katastrofální. Balon mě absolutně neposlouchal. Přišlo mi to, jako bych měl zpracování jak v žácích. Ve druhé půli už jsme se celý mančaft zvedli. Dostali jsme se do tlaku. Po gólu na 3:3 jsem věřil, že to ještě zvládneme.

V závěru zápasu přišel ve vápně sporný zákrok na Zdeňka Klesnila. Byl to podle vás faul?
Podle mě to faul byl určitě. Kdyby spadl, neřeknu, ale on to chtěl ustát. Záleží na rozhodčím. Zdeněk to ale udělal dobře, že se dostal aspoň do zakončení.

Jak byste popsal váš gól?
Standardka byla dobře zahraná. Říkal jsem rozhodčímu, že mě hráč drží. On se pak trochu leknul a já se dostal tělem před něj. Každopádně Šumák to kopl výborně a já jsem jenom nastavil hlavu.

Je tahle remíza z hlediska boje o záchranu problém?
Vzhledem k průběhu je to pro nás dobrý bod. Musíme uznat kvalitu Příbrami.

Na jaře jste i s pohárem vstřelil čtvrtý gól. Jak jste se cítil?
Ten začátek, i když jsem vstřelil branku, nebyl z mé strany dobrý. Měl jsem to rozdávat dopředu. Hodně jsem kazil v přechodu a oni se z toho dostávali do brejků. Tam to beru hodně na sebe. Jinak se cítím dobře. Sice jsem tam dostal koňara a chytla mě trochu křeč. Ale řekl jsem si, že to ještě skousnu. Škoda toho břevna. To mě mrzí. Škoda i té střely v páté minutě. U té jsem myslel, že zaplave trošku níž.

Ondřej Kašlík