První nabídne to nejlepší, co za dobu své existence hanácký klub vyprodukoval.

Na hvězdné soupisce týmu, který povede trenér Petr Uličný, nebudou chybět Martin Vaniak, Oldřich Machala, Jan Maroši, Radek Drulák či Vladislav „Niki“ Lauda, vicemistři Evropy z roku 1996 Martin Kotůlek, Milan Kerbr a Karel Rada.

Dorazí také dva Brazilci Melinho a Daniel Rossi nebo vítězové českého poháru z roku 2012 Michal Ordoš, Michal Hubník nebo Tomáš Janotka, ale i spousta dalších významných olomouckých fotbalistů nedávné i vzdálenější minulosti.

Soupeře Hanáků povede pro změnu nejlepší trenér, kterého Olomouc českému i evropskému fotbalu dala, legendární Karel Brückner.

Hráčský kádr pak vytvoří fotbalisté, které vedl během svého působení v reprezentaci mezi roky 2002 a 2008.

Andrův stadion tak uvidí Vladimíra Šmicra, Jana Kollera, Karla Poborského, Tomáše Ujfalušiho, Marka Jankulovského a řadu dalších. Omluvit se z pracovních či osobních důvodů museli Petr Čech, Tomáš Galásek či Jaroslav Plašil.

V jednání jsou ale stále třeba Pavel Nedvěd či Milan Baroš.

„U některých se to opravdu rozhodne až na poslední chvíli a já budu věřit do poslední chvíle, že dorazí,“ říká David Rozehnal, který se významnou měrou přičinil o znovusestavení bronzového mužstva z památného portugalského mistrovství Evropy v roce 2004.

Brazilci Melinho (v roce 2007) a Rossi (v roce 2009) jako opory olomoucké Sigmy
Melinho a Rossi opět v Olomouci! Populární Brazilci budou hrát za Sigmu

„Byla to příjemná práce. S klukama jsem si vždycky rád popovídal. Hned od začátku navíc byly reakce skvělé. Jarda Blažek si to hned dával do kalendáře. I když to bylo několik měsíců dopředu, tak říkal, jak už se moc těší a že by mělo být víc takových akcí. Pozitivní ale byli skutečně všichni,“ prozradil Rozehnal, který odmítal velké zásluhy.

„Daleko víc práce s organizací měli lidé ze Sigmy, navíc ještě během rozjeté sezony,“ řekl. „Já už se teď hlavně těším, až to začne. Diváci se stoprocentně mají na co těšit, uvidí tady hvězdy nejen české ale i evropské velikosti. Věřím, že se budou bavit,“ doplnil.

Vstupenky na utkání jsou zatím stále ještě v prodeji, byť více než devět tisíc z dvanáctitisícové kapacity olomouckého stánku už zmizelo. „Zájem je velký i ze strany médií. Standardní ligový zápas převyšuje zhruba čtyřnásobně,“ prozradil Michal Zbraněk z PR oddělení Sigmy.

Street food, střelnice a fotbalové atrakce

Pro fanoušky bude připravený i bohatý doprovodný program před zápasem. Přichystaná bude FORTUNA střelnice, která je známá z ligových zápasů. Další nafukovací fotbalové atrakce, dva stoly na teqball, malování na obličej či nafukovací balonky pro děti.

„Upozornil bych také na festival Street Food day. Stánky, ve kterých si mohou dát fanoušci exkluzivní občerstvení, bude také součástí fanzóny, která se otevře už v půl desáté dopoledne,“ dodal Zbraněk.

Jediné, co organizátorům zatím dělá vrásky je předpověď počasí. „Snažím se tím nestresovat, protože to nemůžu ovlivnit. Kdyby ano, tak už bych na tom usilovně pracoval,“ pousmál se Rozehnal. „Každopádně věřím, že pokud bude pršet, tak nebude pršet moc, diváci přijdou připravení a nenechají si zážitek pokazit,“ dodal.

David Rozehnal
Rozehnal: Organizace Zápasu století mě bavila. Diváci se mají na co těšit

Tým legend Sigmy

Vaniak, Přibyl, Vít, Zlámal, Lovásik, Janotka, Kovář, Machala, Kotůlek, Hudec, Škerle, R. Hubník, M. Hubník, Randa, Rada, Onofrej, Siegl, Maroši, Mucha, Látal, Ordoš, Vlček, Drulák, Balcárek, Sedláček, Reiter, Onderka, Lauda, Baranek, Šuškavčevič, Caha, Rossi, Melinho, Navrátil, Šindelář, Mrázek, Kučerňák, Kalvoda, Bokij, Skříček, Malík, Kobylík, Kerbr.

Tým české reprezentace

Koller, Rozehnal, Ujfaluši, Hübschman, Heinz, Jiránek, Grygera, Vachoušek, Bolf, Šmicer, Blažek, Lokvenc, Poborský, Týce, Mareš, Jankulovski, Kováč, Polák, v jednání Nedvěd, Baroš, Rosický.

Kromě Sigmy slaví také Hodolany a Prostějov

Nejen olomoucká Sigma bude slavit o víkendu jubileum. Vedle „Zápasu století“ se bude hrát exhibiční utkání také v Prostějově, který v roce 2019 dovršil dokonce už 115 let svojí existence. V pátek od 17 hodin se utká výběr prostějovských hvězd nad 40 let (Lukáš Zelenka, Tomáš Hunal, Tomáš Bureš nebo Ivo Zbožínek) s mužstvem českých fotbalových internacionálů, které vede Pavel Kuka a jehož jádro tvoří vicemistři Evropy z roku 1996 jako Vladimír Šmicer, Patrik Berger, Karel Rada, které ještě posílí Martin Vaniak či Jan Koller.

Velký zápas ale bude k vidění i v Hodolanech, kde si to Stará garda Sigmy Hodolany rozdá s pražskou Bohemkou. Chybět tak nemohou legendy jako Antonín Panenka či Karol Dobiaš. Toto utkání se bude hrát v neděli od 15 hodin.