Zpočátku utkání to vypadalo, že Uničov opět svého soupeře přehraje. Hned v šesté minutě se totiž radovali z gólu po hezké akci. Jeřábek dostal dlouhý míč doprava a nacentroval na přední tyč na Komendu, který byl úspěšný a poslal balon do sítě.

„V kabině jsme si řekli, abychom pokračovali ve výkonu z prvního poločasu, protože si myslím, že jsme Uničov přehrávali, ale dostali jsme gól z brejku. Lepší jsme byli jen po šestnáctku,“ zhodnotil první poločas trenér hostů Dušan Žmolík.

Ve druhém poločase opravdu jeho svěřenci pokračovali v dobrém výkonu a po čtyřech minutách bylo na světě vyrovnání z kopačky Woitka.

„Tento gól nám pomohl, protože hráči viděli, že bodovat můžou, tak tam nechali všechno,“ byl rád za nasazení trenér Mohelnice. V 86. minutě navíc krásná akce zakončená střelou z voleje Čankem znamenala první tříbodový zisk pro Mohelnici v tomto ročníku.

„V zápase doma s Hlučínem na nás padla deka, ale tady jsme neměli co ztratit a možná to hráčům pomohlo. Oproti ostatním zápasům tam bylo více komunikace,“ hledal příčiny vítězství Žmolík, pro kterého to byla premiérové vítězství ve funkci hlavního trenéra třetiligového celku.

Naopak na druhé straně panovalo obrovské zklamání.

„V derby není favorit. Já jsem zklamanej hlavně z průběhu a přístupu hráčů, protože takhle se derby nehraje. Soupeř vyhrál zaslouženě, když jsme utkání rozběhli dobře a měli jsme tam šance dát na 2:0. Chybí nám důležité góly, což jsem říkal i v Brodě, že hráči nahoře musí vrátit týmu tu práci na ně,“ zhodnotil utkání rozhořčený trenér Uničov Zbořil.

Čínští hráči jsou zdravou konkurencí

„Máme začínající spolupráci s čínskou stranou. Na tréninku mám hráče z Číny, kteří poctivě pracují a dva máme zaregistrované, můžu s nimi počítat do zápasů. Kostra týmu ale bude vždycky složená z Čechů a jak Češi, tak Číňané musí prokázat, že na základní sestavu mají, takže to je dobré zvýšení konkurence. Tentokrát nastoupil Yimuran, který je ročník 1999, ale jde na něm vidět, že se zlepšuje a dnes splnil to, co měl,“ dodal ke členům mohelnického kádru z exotické destinace kouč Žmolík.
Jeho tým má nyní v tabulce šest bodů stejně jako olomoucký HFK.

SK Uničov – FK Mohelnice 1:2 (1:0)

Branky: 6. Komenda – 49. Woitek, 86. Čank. Rozhodčí: Vostrejž – Černý Josef, Černý Dalibor. ŽK: Ambrozek, Kasal – Hlavsa, Yimuran. Diváci: 286

SK Uničov: Uvízl – Juřátek, Rajnoha, Markovič, Koutek (88. Vychodil) – Jeřábek, Vasiljev (74. Kasal), Nuc (59. Dostál), Ambrozek – Komenda, Krč. Trenér: Zbyněk Zbořil

FK Mohelnice: Rohel – Hlavsa, Kuba, Knýř, Vokoun – Yimuran (59. Čank), Fišara, Šichor, Svoboda (90. Pezzotti) – Kutal (69. Kotůlek), Woitek. Trenér: Dušan Žmolík

Autor: MICHAL MUZIKANT