Hranice i s improvizovanou jedenáctkou sahaly minimálně po bodu, duel však rozhodla jediná chyba a chladnokrevné zakončení domácího útočníka.

„První půle byla asi naše nejlepší, co jsme doma v poslední době odehráli. Byl jsem spokojený a na hráče jsem apeloval, aby v tom pokračovali,“ těšilo kouče Nových Sadů Karla Trnečku.

Výrazným momentem bylo před přestávkou zejména sólo domácího Šuby, který ale zakončil jen do brankáře.

Gólová radost tak přišla na řadu až dvacet minut po pauze.

Hostující obránce vracel míč gólmanovi a ten v nejistotě, zda by se nejednalo o malou domů, odehrál míč hlavou. Ale pouze k dobíhajícímu Schlimbachovi, který pohotově napálil balon do opuštěné branky.

„Došlo k nějakému nedorozumění. Gólman chytal skvěle celý zápas, ale jednu situaci nevyhodnotil. Tohle nás potkává teď pravidelně, každé utkání uděláme nějakou chybu. Proto je těch bodů na jaře trochu míň,“ uvažoval hranický lodivod Rostislav Sobek.

Trenér Sigmy Václav Jílek slaví zisk poháru za vítězství ve FNL
Jílek o rozcvičce s chuligány Baníku: Dobře mi nebylo

Trnečka: Zase jsme se nechali dostat pod tlak

Hranice zjednodušily hru a snažili se o vyrovnání. Bod byl nakonec blízko.

„Ještě měli velkou šanci, ale podržel nás brankář Kalina. Zase jsme se nechali dostat pod tlak, ale naštěstí jsme uhájili hodně důležité vítězství,“ těšilo Karla Trnečku, který doplnil: „Tentokrát jsem hráče pochválil, přístup byl výborný. Narozdíl od zápasu s Pustou Polomí, kdy jsem je seřval o poločase.“

Hranice nebyly v ideálním rozpoložení, v nadějných pozicích se přece jen ocitl v závěru Kundrát a Širůček.

„Do utkání jsme šli dost oslabení, chyběli nám čtyři hráči ze základní sestavy. Dva kluci nám ráno už hráli za dorost. Chtěli jsme ale nějaké body urvat. Bylo to spíš na remízu. Nevyvarovali jsme se ale zbytečné chyby,“ uzavřel kouč hostů Sobek.

FK Nové Sady – SK Hranice 1:0 (0:0)

Branka: 65. Schlimbach.

Nové Sady: Kalina – Kopp, Navrátil, Samek, Hodis – Škoda (54. Andreev), Dvorský – Banasik, Šuba (80. Brhel), Kryl (87. Mica) – Schlimbach. Trenér: Karel Trnečka.
Hranice: Tomečka – Sobek ml., Kundrát, Čáp, Lasovský L. – Kuchař M., Kuchař D. Lasovský M., Frydrych (83. Jemelka) – Širůček (79. Kubica), Křenek.Trenér: Rostislav Sobek st. (she)